Samolepljive tetovaze

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Zoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2005 8:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Samolepljive tetovaze

Post od Zoca »

Moja deca(5,5 i 4 godine) su bili letos kod babe i dede.Baba im je stalno kupovala neke cipsove ili smokije u kojima se dobije na poklon i samolepljiva tetovaza.Cips i nije bio toliko vazan kao tattoo :P
Decacima je to bilo jako interesantno i stalno su ih lepili,uglavnom po rukama.
Po povratku kuci primetila sam da stariji sin ima crvene fleke po jednoj ruci,prvo sto sam pomislila da je mozda od promene sredine(drugi prasak,ishrana i sl.) Njega ju flekice ,koje su izgledale kao lisajevi, jako svrbele,toliko da je cesanjem napravio par krastica.Mazanjem sa Excipial losionom mu je blo malo bolje.,ali alergija nije bas prolazila.
Prosle nedelje sam sa mladjim sinom bila na redovnoj godisnjoj kontroli i pitam doktorku za savet oko alergije.Prvo sto nas je pitala sta je imao zalepljeno jer su fleke imale pravilne oblike kruga ,kvadrata.....on je kao iz topa rekao pa tetovazu 8) .Uzrok smo pronasli sad samo da jos alergija od samolepljivih tetovaza prodje.
Pozdrav
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Pokusajte da vas slucaj postavite putem besplatnog teledermatoloskog servisa na adresi:
http://doktor.rs/telemedicina/
Za korisnicko ime i sifru koristite isto kao i na forumu.
Zoca
Novi član
Novi član

Post od Zoca »

Hvala za link.
Postavila sam pitanje i iznenadjujuce brzo dobila odgovor.

Nadam se da nece imati nista protiv da ga ovde "citiram" jer mi je cilj da i druge upozorim na moguce negativne posledice.

"imali smo nekoliko slucajeva alergije na tetovazu. Obicno su povezani sa alergijom na kanu i crnu boju i parafenilendiamin. mozda je u pitanju i alergija na lepak. Ne bi bilo lose da mi se ako ste u beogradu javite da se urade patch testovi na standardnu bateriju alergena. To nista ne boli lepi se na ledja i nosi se 48 h. Ako ga jos svrbi namazite nekoliko dana Elocomom"

Hvala i pozdrav
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Nema na čemu. Drago mi je da ste zadovoljni našim novim servisom. :wink:
Zoca
Novi član
Novi član

Post od Zoca »

Jutros sam popricala sa drugim majkama u zabavistu i ispostavilo se da nismo jedini koji imamo alergiju na tetovaze,cak neka deca imaju alergiju na flastere ,pogotovo one sarene za decu 8) ,pa se sad stvarno pitam kakav lepak se tu stavlja, :o ,ali kod sve dece alergija je trajala par dana ,a kod nas vec par meseci :roll:
U svakom slucaju idemo na test za alergiju pa cemo videti na sta smo sve alergicni,a da to do sad nismo ni znali :wink:
Pozdrav
Odgovori