Rosa voda
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Slazem se da netreba pozurivati decu u sustini sa bilo cim treba sve u svoje vreme da se desi. Medjutim cinjenica jeste bar kod mene naravno da cu za 3,5 meseca krenuti na posao pa me nece biti kuci 8-10 sati kako kad i to a onda nema ko da mu da sise za to vreme. Neznam nisam za opciju vestackih mleka ako vec imam svoje sta vi mislite?
Dajte detetu majcino mleko dok god zeli da sisa, pa makar i 3 godineblue_bear412 napisao:moj bebac je 13meseci star...i usao je u fazu da nece da pije ni vodu, ni sok...jedino sto pojacano siki...letos je pio vode i sokice
probala sam rosu,aqua vivu, janu, voda vodu i nece![]()
stolice normalne, urin isto...
brine me to jer jede cvrstu hranu, a nece vode nikako

Sokove, iskuljucivo sveze cedjene mozete poceti da dodajete vec od 4. meseca. Nikakvi kupovni "sokovi" ako to mozemo tako da nazovemo, ne dolaze u obzir. Isto vazi i za kasice. Ako imate neku dobru mutilicu, sitno seckalo ili presu bilo bi odlicno, mada moze to brzo i rucno da se uradi. Mi to na brzake iscedimo ili napravimo neki fini frape od svezeg voca ili od povrca. Treba svasta probati, po malo, pa sve vise. Od svezeg se ne moze ugojiti, a od onih flasica i teglica i vestaka samo raste glava, ko mali bumbari, neproporcionalni. Uzas jedan.
Dakle, voda je najproblematicnija stvar danas. Zato, gledajte da se sto pre selite dok jos ima vode, dok nam Koka Kola ne pokupuje sve izvore, a kako su poceli, ove godine ce da zavrse sve poslove, jos samo malo im je ostalo

U svezem vocu i povrcu ima dosta zdrave vode, zato sam vam i spomenuo to kao neku opciju. Naravno, kupujte organsko, insistirajte i nemojte da vas varaju. Najbolje bi bilo da i sami malo zasucete rukave pa na posao... Sta bi vam falilo. Sve podatke iamte na internetu i navali narode... Ove godine ionako vecina nas dobija otkaz, pa bolje na vreme da se pripremimo, jel tako?
OVO sto cu da prosledim nema bas, bas, bas puno veze sa ovom temom, ALI jako je zanimljivo pogledati i malo i malo vise razmisliti o tom naucnom otkricu.
http://www.youtube.com/watch?v=rZDOPQRdxJM
http://www.youtube.com/watch?v=lkbpXRSI ... re=related
Ima toga jos ali i ovo je dovoljno za pocetak.
Dajte detetu majcino mleko dok god zeli da sisa, pa makar i 3 godineblue_bear412 napisao:moj bebac je 13meseci star...i usao je u fazu da nece da pije ni vodu, ni sok...jedino sto pojacano siki...letos je pio vode i sokice
probala sam rosu,aqua vivu, janu, voda vodu i nece![]()
stolice normalne, urin isto...
brine me to jer jede cvrstu hranu, a nece vode nikako

Sokove, iskuljucivo sveze cedjene mozete poceti da dodajete vec od 4. meseca. Nikakvi kupovni "sokovi" ako to mozemo tako da nazovemo, ne dolaze u obzir. Isto vazi i za kasice. Ako imate neku dobru mutilicu, sitno seckalo ili presu bilo bi odlicno, mada moze to brzo i rucno da se uradi. Mi to na brzake iscedimo ili napravimo neki fini frape od svezeg voca ili od povrca. Treba svasta probati, po malo, pa sve vise. Od svezeg se ne moze ugojiti, a od onih flasica i teglica i vestaka samo raste glava, ko mali bumbari, neproporcionalni. Uzas jedan.
Dakle, voda je najproblematicnija stvar danas. Zato, gledajte da se sto pre selite dok jos ima vode, dok nam Koka Kola ne pokupuje sve izvore, a kako su poceli, ove godine ce da zavrse sve poslove, jos samo malo im je ostalo

U svezem vocu i povrcu ima dosta zdrave vode, zato sam vam i spomenuo to kao neku opciju. Naravno, kupujte organsko, insistirajte i nemojte da vas varaju. Najbolje bi bilo da i sami malo zasucete rukave pa na posao... Sta bi vam falilo. Sve podatke iamte na internetu i navali narode... Ove godine ionako vecina nas dobija otkaz, pa bolje na vreme da se pripremimo, jel tako?
OVO sto cu da prosledim nema bas, bas, bas puno veze sa ovom temom, ALI jako je zanimljivo pogledati i malo i malo vise razmisliti o tom naucnom otkricu.
http://www.youtube.com/watch?v=rZDOPQRdxJM
http://www.youtube.com/watch?v=lkbpXRSI ... re=related
Ima toga jos ali i ovo je dovoljno za pocetak.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm
@wiseslawa
imas pravo...stvari se dese same od sebe...evo od pre dva dana moj sincic je usao u neku fazu da hoce sve SAM, a ima 13 m..kakav shok za mene.dala sam da pije iz njegove case i nije dozvolio da je ja drzim vec je uhvatio sa obe rucice...bilo je toga svuda, ali nesto je zavrsilo i ustima
sada hoce i kasikicom da se sam hrani...ja ga prvo nahranim, on se buni svo vreme...a na kraju mu ostavim malo hrane i dam mu kasicicu da se pati
imas pravo...stvari se dese same od sebe...evo od pre dva dana moj sincic je usao u neku fazu da hoce sve SAM, a ima 13 m..kakav shok za mene.dala sam da pije iz njegove case i nije dozvolio da je ja drzim vec je uhvatio sa obe rucice...bilo je toga svuda, ali nesto je zavrsilo i ustima

sada hoce i kasikicom da se sam hrani...ja ga prvo nahranim, on se buni svo vreme...a na kraju mu ostavim malo hrane i dam mu kasicicu da se pati

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm
A to za odlazak na posao i dete koje neće da jede/pije. Moja deca su jako dugo odbijala dohranu, ali kad bi ih neko drugi čuvao jele su bez problema (ok, nisu to bile neke količine, ali nisu ni gladovale). Klinci jako dobro znaju kad imaju mamu i sisu na raspolaganju a kad ne.
Moj muž je starijoj davao vodu iz šprica, da sama posisa. Ostao je sam sa njom jedno prepodne, a moje odsustvovanje se odužilo do uveče, a pošto nikad nismo imali u kući cucle i flašice, on je bebi dao vodu na špric i ona je pila.
Moj muž je starijoj davao vodu iz šprica, da sama posisa. Ostao je sam sa njom jedno prepodne, a moje odsustvovanje se odužilo do uveče, a pošto nikad nismo imali u kući cucle i flašice, on je bebi dao vodu na špric i ona je pila.
wiseslawa
Na zalost ja za tri meseca na posao moram ici
ali imam jos jedno pitanje dali da mu dam mleko ili mlecnu formulu da se navikne posto ipak bi trebao da nastavi sa mlekom. Naravno znam da nebi trebali davati mleko do godinu dana barem je tako savetovao nas lekar qali opet bi bilo ok da pije nesto mlecno mozda Aptamil 1?
Na zalost ja za tri meseca na posao moram ici

Vodu nikako ne prokuvavati , jer će se onda svi mineralni sastoji izgubiti.
Probaj da mu vodu smlačiš, na 37C kao i mleko koje je do sad pio, trebalo bi da upali!
Možeš da probaš da kaneš kap dve limuna u vodu, kod mene je palilo kad sam bila mala.
I nažalost poslednje koje ti ne prepručujem , malo šećera, ali onda stradaju desni!
Probaj da mu vodu smlačiš, na 37C kao i mleko koje je do sad pio, trebalo bi da upali!
Možeš da probaš da kaneš kap dve limuna u vodu, kod mene je palilo kad sam bila mala.
I nažalost poslednje koje ti ne prepručujem , malo šećera, ali onda stradaju desni!
A koliko će imati kad počneš da radiš?dejan27 napisao:wiseslawa
Na zalost ja za tri meseca na posao moram iciali imam jos jedno pitanje dali da mu dam mleko ili mlecnu formulu da se navikne posto ipak bi trebao da nastavi sa mlekom. Naravno znam da nebi trebali davati mleko do godinu dana barem je tako savetovao nas lekar qali opet bi bilo ok da pije nesto mlecno mozda Aptamil 1?
Ja na tvom mestu ne bih davala nikakve zamene za majčino mleko (ni kravlje ni adaptirano). Malac će jesti ostalu hranu dok si ti na poslu a dojićeš ga kad si kod kuće. As simple as that.
Pocinjem raditi u aprilu ustvari kraj aprila jos tri meseca a bebac ce biti onda 11 meseci.
Znam znam jednostavno verovatno me samo hvata panika pred posao mada moj posao je veoma zahtevan i ocekuje se od mene da putuje. Neznam mozda ce biti blazi u pocetku barem samnom sto se putovanja tice jer inace me nece biti po ceo dan pa i vece no videcemo kad dodje vreme Hvala na podrsci!
Znam znam jednostavno verovatno me samo hvata panika pred posao mada moj posao je veoma zahtevan i ocekuje se od mene da putuje. Neznam mozda ce biti blazi u pocetku barem samnom sto se putovanja tice jer inace me nece biti po ceo dan pa i vece no videcemo kad dodje vreme Hvala na podrsci!
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re rosa
Moj bebac pije rosu od rodjenja, rosa ne moze da provri.Koliko ja znam
Kako voda ne moze da provri???? "Rosu" je kupila Coca-cola. Kako je moja starija cerka pocinjala da pije vodu neposredno posle bombardovanja 1999. "rosu" joj nisam davala jer je taj deo bio najvise gadjan. Najmanje u Srbiji je bombardovan deo oko Arandjelovca, pa sam se uvek odlucivala za Knjaz Milos, tj. akva vivu... naravno, i bebi sad dajem prvenstveno akva vivu. Sto zbog bombi, sto zbog coca-cole.
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re voda
Meni je dr pedijatar rekla jos u porodilistu da mogu bebi da dajem rosu.Uglavnom tu vodu preporucuju u porodilistu.