Reakcija na mleko

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
VLADO I MIX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2005 12:18 am

Reakcija na mleko

Post od VLADO I MIX »

Mojoj bebi (8.meseci) se prilikom hranjenja pojavljuju crveni pečati kada mleko ili jogurt dotaknu kožu oko usta. Ti pečati ubrzo nestanu (otprilike posle sat vremena). Inače, ima ekcem još od drugog meseca. Moj pedijatar mi je savetovao da prestanem da dajem mleko I mlečne proizvode neko vreme. Da li neko ima iskustva sa tim? Da li treba potpuno izbaciti mleko I mlečne proizvode iz upotrebe ili je to prolazno sa vremenom?
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Moje dete ima ekcem od trećeg meseca (atopijski dermatitis). Naš alergolog nas je upozorio da jako pažljivo, postepeno i što kasnije uvodimo namirnice koje mogu izazvati alergiju. Konkretno za kravlje mleko i sve proizvode od njega nam je rekao da damo detetu oko 2. rođendana.
Treba da poslušate pedijatra, netolerancija na proteine kravljeg mleka uglavnom nije trajna, i kod dojene dece prolazi okvirno sa 2-3 godine.
Odgovori