prve cipelice,kada i kakve

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

saraivanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 03, 2008 12:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od saraivanja »

Što se Polino cipela tice, koristimo ih 6 godina i kvalitet je zadovoljavajući. Ono što je ok kod njih je to što im se izvlači kompletan anatomski uložak napolje, pa je lakše odrediti veličinu i oslonac stopala kod manje dece. Što se cena tiče približili su se cicibanu ali poslednje 2 sezone imaju i neku jeftiniju kolekciju koja nema mogućnost izvlačenja uloška i verovatno je još nešto lošije u odnosu na osnovnu kolekciju ali se to ne vidi. Moj savet je da izbegavate njihove cipele sa rajsferšlusima jel je kvalitet istih očajan.(samo rajsferšlusa, cipele su ok). Na svim takvim cipelama, kod oba deteta se razvrcaju posle mesec dana. Da su i oni toga svesni potvrđuje i to da svaki put u radnji prihvate cipele/čizme nazad i za par dana ih vrate sa popravljenim ili zamenjenim......
Korisnikov avatar
Gaga79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am

Post od Gaga79 »

Nama je dr. savjetovao da djete treba da prohoda ili da je sto vise boso (u carapicama). Kaze da beba treba da dobro osjeti svoje stopalo. Tako smo i mi uglavnom u carapicama hodali.
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

saraivanja napisao:Što se Polino cipela tice, koristimo ih 6 godina i kvalitet je zadovoljavajući. Ono što je ok kod njih je to što im se izvlači kompletan anatomski uložak napolje, pa je lakše odrediti veličinu i oslonac stopala kod manje dece. Što se cena tiče približili su se cicibanu ali poslednje 2 sezone imaju i neku jeftiniju kolekciju koja nema mogućnost izvlačenja uloška i verovatno je još nešto lošije u odnosu na osnovnu kolekciju ali se to ne vidi...
Imaju oni jeftinijih cipelica i inače, istog kvaliteta kao i one skuplje, pod uslovom da vam nije bitno koja je kolekcija u pitanju. Naime, kao i kod "odraslih" i ovde postoje nove kolekcije i one su zabiberene cenama, no već prošlogodišnja kolekcija zna biti i do 50-60% jeftinija. Ma, treba otvoreno pitati prodavač(ic)e, najčešće su raspoloženi da kažu kakvo je šta i kada se šta očekuje.
Ciciban mi je nekako toooo much. Lepo što imaju kvalitetnu robu, ali baš kao i kiko - zacene brend, a ne kvalitet. Da ne pominjem da su u njihovim radnjama i proizvodi drugih, manje poznatih proizvođača (kada ih slučajno ima) po 30% skuplji neko u ostalim prodavnicama.
DaniBerlin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 3:36 pm

Post od DaniBerlin »

Moja mala sa osam meseca je vec pravila prve cekore sama od sebe nista je nismo forsirale, nismo je mogli nit sprecit u tome.
Bila je jako zilava kad god je stavim na dekicu da lezi ona se digne u sedeci polozaj pa ajd na nogice naravno onda joj se ja pridruzim da je pridrzavam al je nikad nisam uspjela vratit na guzu.
I za to sam pitala dok. (ja uvjek za sve pitam) odgovor je bio sledeci: ako to radi sama od sebi znaci da je sposobna za to i nemojte nikako da je sputavate.
Znaci nema smije-nesmije nego moze sama il ne nikako forsirati ili sputavati.
Sto se tice ortopetske cipelice kupili smo vec sa 9 meseca jer su nam rekli da je najbitnije nositi ih dok prohoda, kasnije nije bitno to.
Mi i dan danas (18 meseci) imamo jedan par njih.
Korisnikov avatar
snajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 12:41 am

Post od snajka »

CAO DRAGE MAME!SLOZILA BIH SE SA SVIMA VAMA DA TREBAJU CIPELICE I DUBOKE I SA ANATOMSKIM ULOSKOM...I KOJE KAKVE.ALI DOK SE NJIMA NERAZVIJE CENTAR ZA RAVNOTEZU TU NISTA NEPOMAZE ZAR NE???
KATARINA SUNCE MAMINO I TATINO
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2007 12:18 pm

Post od nina-nana »

snajka napisao:CAO DRAGE MAME!SLOZILA BIH SE SA SVIMA VAMA DA TREBAJU CIPELICE I DUBOKE I SA ANATOMSKIM ULOSKOM...I KOJE KAKVE.ALI DOK SE NJIMA NERAZVIJE CENTAR ZA RAVNOTEZU TU NISTA NEPOMAZE ZAR NE???
Ovde ne preporucuju cipele i sta da radim ja kad mi dete nece na noge u cipelicama a boso hoce(ima 11 meseci)??I kako da stane na nozice a na mekoj je podlozi tipa krevet?
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član

Post od nina-nana »

snajka napisao:CAO DRAGE MAME!SLOZILA BIH SE SA SVIMA VAMA DA TREBAJU CIPELICE I DUBOKE I SA ANATOMSKIM ULOSKOM...I KOJE KAKVE.ALI DOK SE NJIMA NERAZVIJE CENTAR ZA RAVNOTEZU TU NISTA NEPOMAZE ZAR NE???
Ovde ne preporucuju cipele i sta da radim ja kad mi dete nece na noge u cipelicama a boso hoce(ima 11 meseci)??I kako da stane na nozice a na mekoj je podlozi tipa krevet?
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Krevet je za spavanje a pod je za igru i hodanje. Dete što više treba da bude na tvrdom tj. na podu.
Moje dete ima 13. meseci i isto ne želi cipelice ni patike, ništa. Puštam je bosu po kući a od skora je bosa (tj. u čarapicama) i u parku. I ništa joj nije, ona je ionako mala da bih je pustila da ide bilo gde, strogo pazim gde ide, a naš park je jako dobro održavan tako da ona puzi po travi i uživa.
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član

Post od nina-nana »

wiseslawa napisao:Krevet je za spavanje a pod je za igru i hodanje. Dete što više treba da bude na tvrdom tj. na podu.
Moje dete ima 13. meseci i isto ne želi cipelice ni patike, ništa. Puštam je bosu po kući a od skora je bosa (tj. u čarapicama) i u parku. I ništa joj nije, ona je ionako mala da bih je pustila da ide bilo gde, strogo pazim gde ide, a naš park je jako dobro održavan tako da ona puzi po travi i uživa.
Jeste mi dete na podu nego ponekad npr.kad ga [presvlaicim pa mi se izmigolji ili legnemo zajedno da odmorimo,voli neku nalepnicu na zidu da cacka(uporan je da to skine),zato pomenuh krevet...
A jel ti dete vec prohodalo?
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Nije prohodala. Čini mi se da ni neće skoro, mada napreduje iz dana u dan, sve je brža i spretnija a puzi 100 na sat. Ali sam pokušala da joj napolju bar obujem patikice jer hoće da stoji na travi, na klupi, drži se za kolica i hoda oko njih. Kad je obujem prvo uopšte neće da ustane, onda malo kenjka i na kraju sama skine patike. Izgleda da ona najbolje zna šta joj odgovara...
A i ona isto stoji i na krevetu, diže se uz zid, ali to je zanemarivo vreme u toku dana u odnosu na ono koje provede na podu, pa se ne uzbuđujem.
Korisnikov avatar
snajka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 12:41 am

Post od snajka »

Pa nina-nana bas to sam i htela da ti kazem.Ja imam cerkicu sada 20-og je napunila 13 meseci a i prvi rodjendan smo proslavili a ona na noge nije htela ni u cipelama ni bosa ni nikako.Zapravo samo kada vidi nesto jako zanimljivo onda hoce dok nestigne do cilja da bi odma sela i dalje ni makac.A onda je odjednom sama pocela polako uz fotelju do kreveta i sada ima sve duze relacije ali tu sam ja uvek iza nje u slucaju da padne. Tako da nebrini dok samo dete neoseti da moze nista od toga.Nemoj ga-je terati na ono za sta nije spreman-na :P pozz
KATARINA SUNCE MAMINO I TATINO
Brzalica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 16, 2015 4:25 pm

Re: prve cipelice,kada i kakve

Post od Brzalica »

Mišljenja sam da je dečija obuća Froddo i Bambi medju boljim proizvodjačima obuće za decu. To govorim iz iskustva. Ali... Nije toliko zastupljena u Srbiji tj. teško se pronalazi da bi se probala. Postoji radnja u Čačku koja je i uvoznik. Dečija obuća Panda i imaju najveću asortiman. Super je to što imaju web shop i može da se poruči ali bi mi bilo mnogo lakše kada bi dete probalo više modela. http://www.pandaforkids.rs
lejla15
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2015 6:05 pm
Kontakt:

Post od lejla15 »

Da li imate iskustvo sa Polino cipelicama? Cula sam bila neke losije komentare pa rekoh da vidim ima li nekih pozitivnih :) Sta mislite, dal ih preporucujete?
Ivaroa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2015 8:08 am

Post od Ivaroa »

Cim pocne da se oslanja na noge,znaci vec je trebalo da kupite,naravno,iskljucivo anatomske i da skocni zglob bude cvrst, ne mnogo plitke.U ostalom,u prodavnicama decije obuce trgovci znaju sta da preporuce.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

А трговци су велики стручњаци и немерљиво поштени. :lol:
Odgovori