PROBLEM SA ZUBIMA I INJEKCIJE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PROBLEM SA ZUBIMA I INJEKCIJE

Post od Agarikus »

Zdravo drustvo.Moja beba ima 15 meseci a dobila je svega dva cela zuba i dva su u nicanju.Mesecima pije neke sirupe sa kalcijumom ali bez efekta.Pri zadnjoj poseti pedijatru prepisane su joj injekcije sa kalcijumom dva puta nedeljno sto sam ja odbila da joj dajem,jednostavno nisam nikad cula za ovakve mere zbog kasnjeja zuba...Da li gresim?Volela bih da cujem drugo misljenje nekog pedijatra iz Srbije posto zivim u inostranstvu a i majke sa slicnim iskustvom...Tezina je normalna 10,2 kg,fontanela zatvorena.
tashadunda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 4:33 pm

Post od tashadunda »

ja sam cula da ako do godinu dana ne izadju zubi ili ih je tako malo mora da se odredi terapija pitacu sestru koja je bolje upoznata sa tim problemom pa cu pisati.Mada bez brige cerka moje drugarice ima 17meseci i 6 zuba oni cak nisu ni pitali jeli to normalno
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 29, 2007 12:18 pm

Post od nina-nana »

tashadunda napisao:ja sam cula da ako do godinu dana ne izadju zubi ili ih je tako malo mora da se odredi terapija pitacu sestru koja je bolje upoznata sa tim problemom pa cu pisati.Mada bez brige cerka moje drugarice ima 17meseci i 6 zuba oni cak nisu ni pitali jeli to normalno
I ja zivim u inostranstvu a bebce mi ima 11 meseci i par dana,dobio je prvi zubic pre 4 danaNe pije nista i ne unos Ca osim kroz mlecne proizvode niti to ovde iko pominje,samo mi rekose da mu dajem vitamin D3 jer sam ja to izbacila po savetu beogradskog pedijatra jer je dete na adaptiranoj mlecnoj formuli.Iskreno,cak prvi put cujem da se daje terapija jer se tolerise za prvi zub do 14-og meseca(koliko sam ja upucena).
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član

Post od Agarikus »

Mojoj bebi je jos u 10. mesecu prepisan sirup sa kalcijumom i to sam joj davala po 5 ml dnevno sve do prvog rodjendana pa sam prestala na svoju ruku.Na kontroli u 13 mesecu lekar joj je prepisao duplu dozu od dva puta po 5 ml koncentrovanijeg sirupa pa onda nedavno te injekcije koje ne zelim da joj dajem.Nikad nisam cula da je iko uzimao injekcije zbog nicanja zuba a i pronasla sam podatak da postoje deca ciji prvi zubic izbije tek u 18. mesecu pa ne vidim cemu tolika panika.Samo hocu da cujem drugo misljenje i da li je ikada neko tamo primao takve injekcije.... :-?
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član

Post od nina-nana »

Upravo to-nikada cula nisam za tako nesto,ali nikada.Kazu samo da ce bebi izbiti kad tad i jos prave salu od toga tipa da ne postoji covek na planeti kome nisu izbili zubi pa kad god to bilo!
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Nina nana potpuno si u pravu.Mom detetu su u devetom mesecu izbila dva donja zuba i do skoro a sad smo u usli u 14.mesec nije imala ni jedan vise.A vidjala sam decu sa skoro svim zubima.Tek sad je poceo da izbija jos jedan dole ( dvojka) a gore kao da se spremaju jedinice i dvojke mada dvojke su mi nekako sigurnije :lol: Ma bice sve u redu ne brini se :D
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član

Post od Agarikus »

Istim redosledom su i mom detetu izbijali zubi,koliko ih ima.Prvo dve donje jedinice u 11 i 12. mesecu pa onda pre par nedelja don,a dvojka,pa tek sad gornja jedinica.
nina-nana
Aktivan član
Aktivan član

Post od nina-nana »

Agarikus napisao:Istim redosledom su i mom detetu izbijali zubi,koliko ih ima.Prvo dve donje jedinice u 11 i 12. mesecu pa onda pre par nedelja don,a dvojka,pa tek sad gornja jedinica.
Mom izbila prvo dvojka gore(prvi put cujem da i to moze)
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član

Post od Agarikus »

Dobila sam savet jednog pedijatra iz Srbije da prestanem i sa sirupima i misljenje da je razlog kasnjenju geneticke prirode,sto sam i sama pretpostavljala posto je ona mesecima na terapiji sa sirupima a bez efekta.
Odgovori