PROBLEM SA ZUBIMA I INJEKCIJE
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- Agarikus
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
PROBLEM SA ZUBIMA I INJEKCIJE
Zdravo drustvo.Moja beba ima 15 meseci a dobila je svega dva cela zuba i dva su u nicanju.Mesecima pije neke sirupe sa kalcijumom ali bez efekta.Pri zadnjoj poseti pedijatru prepisane su joj injekcije sa kalcijumom dva puta nedeljno sto sam ja odbila da joj dajem,jednostavno nisam nikad cula za ovakve mere zbog kasnjeja zuba...Da li gresim?Volela bih da cujem drugo misljenje nekog pedijatra iz Srbije posto zivim u inostranstvu a i majke sa slicnim iskustvom...Tezina je normalna 10,2 kg,fontanela zatvorena.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 4:33 pm
I ja zivim u inostranstvu a bebce mi ima 11 meseci i par dana,dobio je prvi zubic pre 4 danaNe pije nista i ne unos Ca osim kroz mlecne proizvode niti to ovde iko pominje,samo mi rekose da mu dajem vitamin D3 jer sam ja to izbacila po savetu beogradskog pedijatra jer je dete na adaptiranoj mlecnoj formuli.Iskreno,cak prvi put cujem da se daje terapija jer se tolerise za prvi zub do 14-og meseca(koliko sam ja upucena).tashadunda napisao:ja sam cula da ako do godinu dana ne izadju zubi ili ih je tako malo mora da se odredi terapija pitacu sestru koja je bolje upoznata sa tim problemom pa cu pisati.Mada bez brige cerka moje drugarice ima 17meseci i 6 zuba oni cak nisu ni pitali jeli to normalno
- Agarikus
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mojoj bebi je jos u 10. mesecu prepisan sirup sa kalcijumom i to sam joj davala po 5 ml dnevno sve do prvog rodjendana pa sam prestala na svoju ruku.Na kontroli u 13 mesecu lekar joj je prepisao duplu dozu od dva puta po 5 ml koncentrovanijeg sirupa pa onda nedavno te injekcije koje ne zelim da joj dajem.Nikad nisam cula da je iko uzimao injekcije zbog nicanja zuba a i pronasla sam podatak da postoje deca ciji prvi zubic izbije tek u 18. mesecu pa ne vidim cemu tolika panika.Samo hocu da cujem drugo misljenje i da li je ikada neko tamo primao takve injekcije.... 

Nina nana potpuno si u pravu.Mom detetu su u devetom mesecu izbila dva donja zuba i do skoro a sad smo u usli u 14.mesec nije imala ni jedan vise.A vidjala sam decu sa skoro svim zubima.Tek sad je poceo da izbija jos jedan dole ( dvojka) a gore kao da se spremaju jedinice i dvojke mada dvojke su mi nekako sigurnije
Ma bice sve u redu ne brini se