Dakle moja Lana je ponovo imala upalu usiju, blaga je bila jer sam je na vreme odvela cim sam primetila da joj curka nosic. Ima 19 meseci i ova joj je treca upala za 3 meseca.
E sad ona ima problem jer joj sav sekret ode u usne kanale.
ORL lekar joj je preporucio da pije Fluimucil granule sledecih 15 dana, one kao rastvaraju tu sluz, jer upale vise nema ali sluzi ima.
Da li je to neko koristio (jer su mi u apoteci rekli da se koristi tek od druge godine) i da li neko zna neko resenje koje ce da izleci uzrok a ne posledicu.
Hvala i pozdrav,
Natasa
problem s usima
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Fluimicil sam davala svom detetu od 18 meseci kada se prvi put teze razboleo, imao je dosta slajma koji nije mogao sam da izbaci. Ja sam se sa tim lekom odusevila jer je jako ukusan i moje dete ga popije bez problema. Po preporuci pedijatra davala sam mu pola kesice ujutro i pola kesice uvece sat vremena pre spavanja. U vrlo malo vode, da pokrije dno case, sipam pola kesice i promesam, to je bukvalno 1 gutljaj. Valjda je i to bitno kako se priprema taj lek (ne treba u mnogo vode da se rastvara). Tako mi je pedijatar preporucila.
To je onaj plavi Fluimucil (sa plavim slovima) mislim da ima oznaku 100. Znaci da mu je bilo dovoljno 50 x dva dnevno. Za decu preko 2 godine koristi se dve ili tri kesice dnevno. Sigurno Vam je lekar napisao koji da kupite: od 50 ili od 100. Taj koji Vam je prepisao koristite po pola kesice 2 puta dnevno (ne mogu da setim da li je od 100 ili od 50). Ako se dobro secam, postoji i Fluimucil sa naranzdastim slovima koji je od 50 a ne od 100.
Preporuka pedijatra je tada bila da nema potrebe 3 puta dnevno, kaze mnogo je za malu decu. Ta doza mu je onda pomogla bukvalno u roku od 24casa. Terapija je trajala nekih 5-6 dana, a pedijatar je rekla da je to sasvim OK lek. Nemojte da brinete mnogo. Pazite da ne preterate sa 15dana koriscenja ovog leka. Koristite ga 7 dana, pa odvedite dete na pregled da pregledaju stanje sluzi, da li je ima jos puno pa ako treba nastavite, ali samo ako je to uopste pomoglo. Ovo ce sigurna sam pomoci ako je problem u izbacivanju sluzi.
Pozdrav Jelena
To je onaj plavi Fluimucil (sa plavim slovima) mislim da ima oznaku 100. Znaci da mu je bilo dovoljno 50 x dva dnevno. Za decu preko 2 godine koristi se dve ili tri kesice dnevno. Sigurno Vam je lekar napisao koji da kupite: od 50 ili od 100. Taj koji Vam je prepisao koristite po pola kesice 2 puta dnevno (ne mogu da setim da li je od 100 ili od 50). Ako se dobro secam, postoji i Fluimucil sa naranzdastim slovima koji je od 50 a ne od 100.
Preporuka pedijatra je tada bila da nema potrebe 3 puta dnevno, kaze mnogo je za malu decu. Ta doza mu je onda pomogla bukvalno u roku od 24casa. Terapija je trajala nekih 5-6 dana, a pedijatar je rekla da je to sasvim OK lek. Nemojte da brinete mnogo. Pazite da ne preterate sa 15dana koriscenja ovog leka. Koristite ga 7 dana, pa odvedite dete na pregled da pregledaju stanje sluzi, da li je ima jos puno pa ako treba nastavite, ali samo ako je to uopste pomoglo. Ovo ce sigurna sam pomoci ako je problem u izbacivanju sluzi.
Pozdrav Jelena
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li su joj radili timpanometriju?
Mi imamo problema sa srednjim uhom vec dosta dugo.
Svaka prehlada zavrsi curenjem jednog ili oba uha
.
Nagutali smo se antibiotika i raznoraznih sirupa.
Na zadnjem pregledu ORL mu je pronasao gljivice u usnom kanalu i na membrani (od antibiotika se poremetila prirodna ravnoteza).
Njih smo se nedavno resili
Ispisali smo se iz vrtica, pa evo hvala Bogu 2 meseca smo OK!
Letos je pio FLUIFORT sirup (mukolitik-verovatno slican vasem) iz istog razloga da bi se razredio sekret u srednjem uhu i iscurio van.
Dva meseca je bio pod terapijom ali vec kod prve prehlade (kada je krenuo u vrtic) opet ista prica! Znaci pomaka nije bilo.
Zato smo odlucili da ga ispisemo iz vrtica dok ne napuni 3 godine.
Kazu da su druga i treca godina kriticne za usi zbog uvecanog treceg krajnika, kratke i horizontalno postavljene Eustahijeve tube.
Naravno sve zavisi od deteta neki to ne prepastu ni sa 5 godina, nadamo se da nismo taj slucaj i da cemo dogodine imati vise srece sa vrticem
posto on jako voli da ide.
Pozdrav!
Mi imamo problema sa srednjim uhom vec dosta dugo.
Svaka prehlada zavrsi curenjem jednog ili oba uha

Nagutali smo se antibiotika i raznoraznih sirupa.
Na zadnjem pregledu ORL mu je pronasao gljivice u usnom kanalu i na membrani (od antibiotika se poremetila prirodna ravnoteza).
Njih smo se nedavno resili
Ispisali smo se iz vrtica, pa evo hvala Bogu 2 meseca smo OK!
Letos je pio FLUIFORT sirup (mukolitik-verovatno slican vasem) iz istog razloga da bi se razredio sekret u srednjem uhu i iscurio van.
Dva meseca je bio pod terapijom ali vec kod prve prehlade (kada je krenuo u vrtic) opet ista prica! Znaci pomaka nije bilo.
Zato smo odlucili da ga ispisemo iz vrtica dok ne napuni 3 godine.
Kazu da su druga i treca godina kriticne za usi zbog uvecanog treceg krajnika, kratke i horizontalno postavljene Eustahijeve tube.
Naravno sve zavisi od deteta neki to ne prepastu ni sa 5 godina, nadamo se da nismo taj slucaj i da cemo dogodine imati vise srece sa vrticem

Pozdrav!