Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Jan 26, 2006 11:02 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am
Postovi: 168
Lokacija: Subotica u srcu
U knjizi Sta da ocekujete u drugoj i trecoj godini zivota-na ovu temu autorke su napisale:
"Ne samo da nije neophodno vec je i potencijalno stetno pokusavati da se silom povuce kozica da biste ispod nje cistili kozu stapicima s vatom, vodom ili antisepticima. Ne brinite o onoj sirolikoj materiji ispod kozice, to je normalan ostatak odbacenih celija, posto kozica i glavic pocinju da se razdvajaju. Ove celije postepeno same nalaze put i izlaze preko vrha kozice i nastavljaju da se odstranjuju tokom celog zivota."
Ja se u potpunosti slazem sa njima, mislim da nije bez razloga to sto se decaci radjaju sa sraslom kozicom i glavicem. Priroda je sve to lepo udesila, a na nama je da ne remetimo prirodne procese tj. da ni slucajno na silu ne raskidamo ovu vezu koja ce kada za to dodje vreme sama nestati-govorim naravno o zdravim decacima. U slucaju da postoji problem i da do razdvajanja ne dodje ni posle 4-5 godina, pogotovu ako se dete pozali na bol ili neke druge probleme tek onda treba potraziti pomoc hirurga i stvar se vrlo jednostavno resava (zoca je lepo opisala sve to).
Ne razumem zasto roditelji nemaju strpljenja da sacekaju prirodni tok stvari vec trce kao zdrebe pred rudu u fazonu bolje da to uradimo na silu sto ranije da posle ne bi bilo problema, a mozda ih svakako ne bi bilo. Po tom principu trebalo bi sto pre operisati krajnike i slepo crevo i preduhitriti eventualne komplikacije.
O ovoj temi sam puno citala po raznim enciklopedijama i casopisima (i na italijanskom-posto zivimo ovde) i uglavnom nalazila isti odgovor - trebe povlaciti kozicu na dole ali nista na silu! Moj sim ima 15meseci, od kad je rodjen posle kupanja povucem kozicu na dole bez forsiranja - samo onoliko koliko moze sada je otvor velicine 5-6mm u pocetku je bio jako mali. Sasvim sam zadovoljna kako napredujemo.
Grozim se na price tipa: treba povuci na silu-ne razumem kako neko moze tako da muci svoje dete. Mozda ga na ovaj nacin istraumirate pa kasnije u zivotu moze imati probleme sa erekcijom ili nesto u tom fazonu-ko zna..Da ne spominjem pukotine koje mogu da se pojave nasilnim prevlacenjem i da budu vrlo pogodno mesto za razvoj bakterija i pojavu infekcije ili jos gore, moze da se desi i to da kad kozicu prevucete na dole kasnije ne uspete da je vratite posto otvor nije dovoljno veliki, a glavic nabrekne zvog nadosle krvi-ne pricam napamet prenosim iskustvo mog prijatelja pedijatara iz Novog Sada!
Zato, mame od srca savetujem ne maltretirajte svoje malisane vec strpljivo sacekajte da priroda odradi svoje. Kao sto ne stavljate dete da sedi sa 2 meseca ili da hoda sa 5, nema potrebe ni kozicu na penisu da prevucete pre nego sto za to dodje vreme.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Maj 11, 2007 10:28 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Okt 20, 2006 2:57 pm
Postovi: 16
Lokacija: beograd
I moj sin starostri 3 godine ima ovaj problem ali njemu za raziku od vaših dečaka na ovom forumu piša od rođenja više ili manje balonizira čini mi se u poslednje vreme malo više! Da li je to neka podvrsta fimoze i šta raditi u takvom slučaju čekati određeno doba ili reagovati, mišljenja pedijatara se u mnogome razlikuju. Ima li neko neko iskustvo sa ovim problemom?

_________________
niko


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: