Uze mi rec iz usta.remi napisao:Ko je izvršio "dijagnostiku" hiperaktivnog nemira? Hiperaktivnost je bolest
Ko je, zaista, dao ovu dijagnozu?

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Uze mi rec iz usta.remi napisao:Ko je izvršio "dijagnostiku" hiperaktivnog nemira? Hiperaktivnost je bolest
Ne mogu da odolim. U pitanju je devojčica od skoro 2,5 godine.elektra napisao:Dete bi trebalo da raspoznaje boje sa pune 4 godine.
Sa 3 godine dete vrsi klasifikaciju predmeta po boji,recimo odvaja iz grupe crvenih i zutih zetona na jednu gomilu crvene a na drugu zute;uz predhodno pokazivanje gde koji idu.
A sa 4god. vec treba da imenuje boje!
Ovo je razvojan tabela,one se obicno prave na osnovu ispitivanja velikog broja dece (sta najveci broj dece tog uzrasta moze da uradi-odprilike tako). Ja sam defektolog i radim u savetovalistu decjeg dispanzera i na sistematskim pregledima dece sa 3god.ispitujemo klasifikaciju boja ali ne i prepoznavenje.
Tako da nema potrebe da opterecujete rano decu sa tim informacijama jer nije od znacaja ,ima toliko drugih informacija koje mozete da im pruzite koje su prikladnije i vrednije za njihovo iskustvo.
Pozdrav