Da li sa prehladjenim djetetom na more?? HITNO

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
Gaga79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Da li sa prehladjenim djetetom na more?? HITNO

Post od Gaga79 »

Trebamo da idemo na more i 2 dana pred put sin mi kaslje. Vodili smo ga kod dva dr (da budemo sigurni :) ) i kazu da mu je malo grlo crveno i da ima slajma. Kazu nista dramaticno i da moze na more. Naravno niko ne zna kako ce mu biti za 5 dana. Sada su pluca cista. On je cesto prehladjen,malo je sklon bronhitisu i to obicno tako pocne bezveze od curenja nosa. On sada nema tem. dobro pije i jede,samo kad ga uhvati kasalj mora 10 puta za redom i onda mir i opet kad naidje tako kaslje. Nos mu je balav sad su gusce sline,ovako je ziv i ok. Prvi put idem sa djecom pa mi je bas frka. Idemo u Spaniju i ne znam gdje tako kad sletim necu valjda dr da trazim. Bas se osjecam nekako bezveze tj. frka mi. Sad razmisljam da li da idemo na 7 dana ili da sve otkazem. Sta bi vi na mom mjestu.
Korisnikov avatar
Gaga79
Stalni član
Stalni  član

Post od Gaga79 »

Jos da dodam da je dr dao amoksicilin i da pije 7 dana i sirup za kasalj. Drugi dr kaze da netreba taj za kasalj. Djete svakako nece na plazi biti po najveceoj vrucini ali ne mogu i djete voditi na more a da se ne moze okupat. A ne znam sad,amoksicilin i more,hmm
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Ja bih išla.
Ali ja ne verujem u teoriju prehlađivanja, mislim da se čovek razboli od bakterija i virusa a ne od hladnog mora/sladoleda/promaje.... A virusima ili bakterijama je svejedno da li je dete na moru, u moru, na suvom. Tim pre što je sklon bronhitisima vodila bih ga. A još ako doktor kaže da je OK.
Ipak ja sam mama dece koja su jaaaaaako retko bolesna. Konačnu odluku donosiš ti...
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm

Post od luka_0407 »

Ne zvuči kao nešto zabrinjavajuće.Za dva dana mislim da će i crvenilo da počne da se povlaći.A morska klima bi trebalo da prija ,tj. da lakše izbaci šlajm.
Mislim da nemate razloga da brinete.
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

A mene radoznalu sad zanima šta ste odlučili? :lol:
Korisnikov avatar
Gaga79
Stalni član
Stalni  član

Post od Gaga79 »

Ej,evo mene vratili se sa mora :) Noc pred put je kasljao pa sigurno svakih 3-5 min. Nije mi bas bilo svejedno to slusati. Imali smo let u 12 sati, a mi u 9 kod dr opet na misljenje i da ga malo poslusa. Dr je dao neki sirup samo pred spavnje pored onog amoksicilina i rekao bas kao Luka,da nije nista posebno i da bih trebala klima da mu prija cim dodjemo. Sutradan je odmah smanjio kasalj i tako da nikakvih problema nije bilo. Na moru je bilo lijepo,malo smo ronili i malo pijuckali more :) Hvala vam cure!
Odgovori