Postovani,
Unapred se izvinjavam ako je ovo bilo ali nemam zivce da trazim jer nepisem ovde zbog zabave vec zbog muke:
Supruga se porodila u ponedeljak u 11.30 casova. Pre porodzaja je bila na stendbaj (cekanju) skoro 8 sati. U 9.40 su joj pukli vodenjak.
Sada imamo cerkicu.
Razlog sto se obracam je u ovome:
kad su joj dali malu da je doji, pri prvom pokusaju je povratila i u sekretu je imalo malo sukrvice. Na drugom dojdenju je opet povratila, ali sada samo sluz.
Lekari su uzeli uzorke krvi. Pokazalo se da ima poviseni broj belih krvnih zrnca. Pri tome smo dobili odgovor da je razlog tome neka infoekcija koja je beba dobila prilikom porodzaja.
Sutradan su opet malu doneli kod supruge i probali da opet sisu. Sada je bilo dobro, mala je sisala i nije povratila.
Na drugom uzorku krvi koji su uradili juce, nivo belih krvnih zrnaca je bio 17 (supruzi nisu rekli prvo stanje).
Pri kontroli beba je u super formi, dobila na kilazi (100-nak grama) i dojenje ide dobro.
Dali su tretman antibioticima za bebu, a juce su dali i supruzi (Cefalexin).
Danas je cetvrtak, 4-ti dan kad se porodila i jos smo u bolnici.
Mene muci sto ne dobijamo odgovor na pitanje koji je razlog za povisen nivo belih krvnih zrnaca. Oni kazu da je to zbog infekcije ali nece da kazu koja vrsta infekcije je u pitanju i dali je stvarno to.
Molim vas da pomognete i da ako neko zna kaze sta se ustvari desava.
Sa postovanjem.
POvisena krvna zrnca
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- Anjina Mama
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mogu da Vas utesim tako sto cu Vam navesti moj primer.
Porodila sam se u 6h ujutru, prirodnim putem, bez epidurala. Normalan porodjaj, kratko je trajao (nekih 6h), i sa jako malom epiziotomijom. Radjena mi je revizija (ostalo mi je parce posteljice), odmah na stolu posle porodjaja.
Leukociti su mi bili 20.000, isto to popodne, i dali su mi terapiju 5 dana antibiotik (takodje cefaleksin). Svakodnevno su mi proveravali stanje leukocita, i ono se poboljsavalo tj. leukociti su se svakodnevno smanjivali. Nakon terapije je sve bilo u granicama normale. Za svih 5 dana terapije u bolnici, bebu sam dojila,i oni su je prehranjivali u boksu, jer sam imala samo kolostrum prvih 3-4 dana (sto je normalno dok ne krene pravo mleko).
Beba je najverovatnije povratila sukrvicu i sluz jer se njen organizam i pluca ciste, nemojte da zaboravite da je beba bila u plodovoj vodi 9 meseci. Moja beba je, kada smo je iznosili iz bolnice, beskonacno skoro do kuce, kijala u kolima.
Verujem da je sa Vasom suprugom sve u redu, mada ce Vam to sigurno lekar objasniti. Javite nam sta je bilo.
Porodila sam se u 6h ujutru, prirodnim putem, bez epidurala. Normalan porodjaj, kratko je trajao (nekih 6h), i sa jako malom epiziotomijom. Radjena mi je revizija (ostalo mi je parce posteljice), odmah na stolu posle porodjaja.
Leukociti su mi bili 20.000, isto to popodne, i dali su mi terapiju 5 dana antibiotik (takodje cefaleksin). Svakodnevno su mi proveravali stanje leukocita, i ono se poboljsavalo tj. leukociti su se svakodnevno smanjivali. Nakon terapije je sve bilo u granicama normale. Za svih 5 dana terapije u bolnici, bebu sam dojila,i oni su je prehranjivali u boksu, jer sam imala samo kolostrum prvih 3-4 dana (sto je normalno dok ne krene pravo mleko).
Beba je najverovatnije povratila sukrvicu i sluz jer se njen organizam i pluca ciste, nemojte da zaboravite da je beba bila u plodovoj vodi 9 meseci. Moja beba je, kada smo je iznosili iz bolnice, beskonacno skoro do kuce, kijala u kolima.
Verujem da je sa Vasom suprugom sve u redu, mada ce Vam to sigurno lekar objasniti. Javite nam sta je bilo.
Hvala Vam puno na pomoci. Suprugu i cerku smo uzeli juce pre podne. Iznenada su nam se javili da su spremne da odu kuci. Bela krvna zrnca cerkice su pala na 6 taj dan.
Dobili smo 5 dnevnu terapiju cefaleksina 2.5ml za bebu (dajemo joj spricem 2 puta na dan) a za suprgu isto cefaleksin od 500mg , 3 puta na dan.
Inace zaboravio sam da kazem da su i supruzi radili reviziju koja je prosla dobro.
Sada smo OK. Prva noc je prosla dobro. Imala je stolicu jednom. Ali danas je haos
Imali smo stolicu skoro 5 puta
Creva joj pucaju a mala se nervira posle toga.
Veceras se smirila. Pretpostavljamo (a i nasa starosvatica nam je rekla) da je to dobro i da smo srecni sto nema problema sa probavom.
Neznam sta drugo da kazem. Srecan sam da su lekai pravilno procenili slucaj.
Dijagnoza koja je dana je Infectio neon.connatalis
Pise nesto kao Blefbo...... ali nemogu da protumacim.
pozdrav
Dobili smo 5 dnevnu terapiju cefaleksina 2.5ml za bebu (dajemo joj spricem 2 puta na dan) a za suprgu isto cefaleksin od 500mg , 3 puta na dan.
Inace zaboravio sam da kazem da su i supruzi radili reviziju koja je prosla dobro.
Sada smo OK. Prva noc je prosla dobro. Imala je stolicu jednom. Ali danas je haos

Veceras se smirila. Pretpostavljamo (a i nasa starosvatica nam je rekla) da je to dobro i da smo srecni sto nema problema sa probavom.
Neznam sta drugo da kazem. Srecan sam da su lekai pravilno procenili slucaj.
Dijagnoza koja je dana je Infectio neon.connatalis
Pise nesto kao Blefbo...... ali nemogu da protumacim.
pozdrav