POTREBAN SAVJET

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
uranela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2012 5:18 pm

POTREBAN SAVJET

Post od uranela »

molila bih nekog ko zna nesto o ovoj temi da se javi i pomogne mi.Dana 18.12.2012 carskim rezom rodila sam djecaka sa gastroshizom,vrlo malim otvorom,koji je nanio dosta stete crijevima bebice.Operacije je trajala preko tri sata,bila je teska,po rijecima divnog doktora koji ju je izveo cak opasna po zivot ali ju je mali junak odlicno podnio.Porodila sam se u 35 nedelji trudnoce.Poslije operacije beba je stavljena na intezivnu njegu i poceo je oporavak.napredovao je zaista dobro i 25.12.docekali smo i toliko zeljenu prvu stolicu.Beba je izasla sa intezivne njege,povadjene su cjevcice,kateter i ostalo i pocelo je hranjenje prenatalom i dojenje.Tada nastupaju problemi.Pre ceste tecne i sluzave stolice,povracanje zuckastog sadrzaja,za kojeg su nam rekli da je urin???i beba gubi na tezini.Rodjen je sa 2.480.Doktori su bebu vratili na intezivnu njegu,opet stavili kateter,sondu u zeludac i ponovo pocinje borba malisana.Poslije dva dana pocceo je da zadrzava hranu u sebi,prestali su prolivi,al sad ponovo bljucka nekakvu zelenkastu tecnost.Da napomenem da su bebici pri operaciji odstranili 40cm crijeva.Zanima me,ako ima nego da mi da tacan odgovor,da li su problemi nastali zbog preranog prebacivanja bebe sa intezivne njege,zbog hranjenja..citala sam da se takvim bebama hrana daje na grame svaki sat tek nakon 2-3 nedelje...neznam sta da mislim.Moze li mi neko dat savjet kome se obratiti.napominjem da sam iz crne gore.Sretna nova godina svima na forumima.Dobro zdravlje :P uranela
Odgovori