Posljedice temperaturnog skoka

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sanel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 08, 2014 9:15 pm

Posljedice temperaturnog skoka

Post od sanel »

Zdravo dobri ljudi....
Moja kcerka Sanela rodjena je 09-Sep-2003 godine u Tuzli BiH kad je napunila 1,5 godina imala je jak temperaturni skok 40 stepeni sto je ostavilo jake posljedice na lijevu stranu mozga od tad ima EPI NAPADE KOJI TRAJU 3 SEKUNDE PRIMIJETE SE SAMO NA OCIMA POCNE DA TREPKA I TO TRAJE 3 SEKUNDE U TOM TRENUTKU ZAUSTAVLJA SVE RADNJE AKO SE IGRA ILI RAZGOVARA SVE TO ZAUSTAVI SE NA 3 ILI 4 SEKUNDE I PONOVO SE NASTAVLJA KAO DA SE NISTA NIJE DESILO.Od tad uzima razne lijekove po preporuci doktora na pedijatriji u Tuzli gdje odlezi 10 do 15 dana svakih 3 ili 4 mjeseca.Topamax koristi vec 5 ili 6 godina depakine chrono,rivotrill i mnoge druge u raznim kombinacijama i to joj utice na razvoj na govor i sve vitalne funkcije javlja se i motorika lijeve strane (ruka i noga)a sad trenutno je jos u bolnici sa majkom i trenutno su ukljucili Kortikosteroide vec drugi puta u zadnjih 10 mjeseci jer nemozemo da zaustavimo napade,doktori su sakupili potpise i salju nas da se obratimo u neki drugi klinicki centar jer oni nemogu pomoci jednostavno neznamo sta vise da uradimo,predlazu da odvedemo kcerku da snimi glavu (mozak) neki snimak koji je precizniji od magnetne rezonance to rekli su nam rade u Sarajevu sto je nama najblize i te troskove snosi njeno zdravstveno ne mi kao roditelji.JA VAS MOLIM KAO RODITELJ BOLESNOG DJETETA DA AKO IMATE SAVJET ILI NEKI NACIN DA ME UPUTITE NEGDJE KO MI MOZE POMOCI...Hvala mnogo svima vama.......
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Posljedice temperaturnog skoka

Post od Dejanbg »

Probajte da dođete do neurologije u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj
Odgovori