POMOC!!! Nepravilno drzanje glavice u bebe!!!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Hanumica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2012 12:24 pm

POMOC!!! Nepravilno drzanje glavice u bebe!!!

Post od Hanumica »

Danas sam bila kod pedijatrice koja je primjetila da moja djevojcica od 3,5mj ne drzi glavicu kako treba,tj da kada je u lezecem polozaju na ledjima i ona je dize za rukice ona ne dize glavu dok je na podlozi,inace kad je na stomacicu izdize glavu dosta visoko i od samog pocetka je dizala glavu,al u lezecem polozaju na ledjima nisam ni pokusavala uvjek sam strogo pazila da joj japridzavam glavicu. nisam sigurna jel lijenost u pitanju... uputili su nas na fizijatra navodno za neke vjezbe,al dok docekamo termin i ja cu izgubiti zivce. imal neko slicnog iskustva???
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Re: POMOC!!! Nepravilno drzanje glavice u bebe!!!

Post od unka »

Ja sam pravila istu grešku jako sam joj pridržavala glavicu kad sam je nosala i ona je malo zabacivala glavicu i teško je podizala kad je pedijatar uhvatio za ručice. Fizijatar nam je pokazao vežbice ništa strašno malo smo radili išli na preglede kod fizijatra sve je bilo ok. Treba je držati leđima naslonjenu na tebe da vežba držanje glavice. I ja sam pogrešila što joj nisam podigla kolica na 30 stepeni sa tri meseca u polusedeći položaj. Svaki dan po 15 minuta ali polako na rate bukvalno 15 puta po minut treba je staviti na stomak i da diže glavicu da jača vratne mišiće tj da diže glavicu. To nije ništa strašno nema potrebe da se nerviraš veruj mi ja sam se džabe nervirala.
Slika
Hanumica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2012 12:24 pm

Post od Hanumica »

Puno hvala na odgovoru...mnogo mi znaci!!!
Nisam znala tacno sta ocekivatii jel postoje trajne posljedice...al ovako sam vec mnogo smirenija i moja djevojcica vec pokaziva i volju da napreduje...
Jos po vjezbice u utorak i mi smo zmajevi...
jos jednom hvala!!!
ivana717
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 12, 2012 2:05 pm

Post od ivana717 »

...draga mama ako zivite u srbiji i u blizini beograda ,u klinici porodilistu narodni front imate fizijatra svakog utorka u devet sati,nema zakazivanja ,nema uputa ,nema cekanja ...moja beba je rodjena sa facijalisom lica sad ima sedam meseci ,i bolest joj se povlaci jer je prouzrokovana teskim porodjajem,otisli smo kod fizijatra i bili iznenadjeni koliko strucnosti i ljubaznosti dobijete od njih i mnogo smo zadovoljni...
Odgovori