Pomoc,beba slabo jede

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Valentina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 05, 2006 2:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pomoc,beba slabo jede

Post od Valentina »

Dragi moji,oprostite ako se ova tema mozda ponavlja nisam imala vremena da pretrazujem.

Beba ne sisa,na adaptiranom je mleku-Humana1
Od poslednje vakcine pa do sledece(pre nekoliko dana)veoma slabo jede.
Doduse,na tezini jedobila 800grama,raspolozena je,ali uopste ne uzima kolicinu mleka koje je predvidjeno za njen uzrast(16novembra puni 4meseca)
Vodu ne zeli da uzima.
Sta mislite,da li da promenim adaptirano mleko?
Unapred zahvalna!
Valentina
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od edelina »

Najbolje je da se konsultujete sa pedijatrom Ako beba pokazuje da je lepo raspolozena, pretpostavljam da nije nesto ozbiljno u pitanju. Mozda joj ne odgovara taj tip mleka. Da li se pridrzavate tacno uputstva prilikom pripreme? U svakom slucaju pitajte svog pedijatra.
debra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 09, 2006 5:58 pm

Post od debra »

Cao,

i ja sam imala isti problem sa mojom bebom pre 5 -6 meseci. moje dete sada ima oko 11 meseci, i mislim da nema mesta za paniku.
Moja beba je jednostavno posle te vakcine prestala da jede,vodu je pila, ali mleko ni jedno, ni moje, ni adaptirano. Gurala sam na silu , vikala, histerisala i nije bilo pomoci. Bila sam izgubljena i plasila se za zdravlje moga deteta. Pedijatar u DZ mi je rekla da pustim dete da dobro ogladni i da mora da povrati prirodni apetit.Ali nista dete je jelo jednom u toku dana i to jedva. Onda sam resila da je hranim dok spava. Izvucem cuclu i i gurnem umesto nje mleko. I uspevalo mi je. A onda sam probala sa kasicama i keksom sa mlekom i dete je odmah prihvatilo. Od tada jede svu hranu i sve voli sem mleka koje i dalje dajem dok spava.
Bice mi drago ako sam Vam bar malo pomogla i ublazila Vase brige.! :D :lol: :)
Alexandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 1:57 pm

Post od Alexandra »

Izvini sto pitam,ali posle koje vakcine je nastala ta promena?
miloscelo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 28, 2009 10:22 am

Post od miloscelo »

zdravo svima ja sam ivana imam 3 cerkice :D htjela sam da pitam druge mame moja najmladja cerka ima 5 mjeseci . slabo jede rodjena je sa 3 510 od 4 mjeseca imala je 6 i 200 moj pedijatar kaze da je malo napredovala i da joj je sitna. sve sam nalaze izvadila svi su dobri a pedijatar kaze da je sitna
miloscelo
Novi član
Novi član

Post od miloscelo »

zdravo svima ja sam ivana imam 3 cerkice :D htjela sam da pitam druge mame moja najmladja cerka ima 5 mjeseci . slabo jede rodjena je sa 3 510 od 4 mjeseca imala je 6 i 200 moj pedijatar kaze da je malo napredovala i da joj je sitna. sve sam nalaze izvadila svi su dobri a pedijatar kaze da je sitna :cry: :cry:
dimedej
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 10:05 am

Post od dimedej »

Ma kakvi sitna. Dimitrije je imao 6 kg sa 4 meseca i pedijatar je rekao da dobro napreduje.

On sad sa 7 meseci ima 8 kg, a ima dece koja sa 4 meseca imaju toliko, pa sta. Neko je buca, a neko nije. Uostalom, svako napreduje svojim tempom. Ako je zdrava i vesela, mislim da nema razloga za brigu.
Prati koliko napreduje mesecno. U uzrastu od 5 meseci, prosecno treba da napreduje 450-500 grama. Tako mi je bar pedijatar rekao.
miloscelo
Novi član
Novi član

Post od miloscelo »

SADA TREBAMO DA IDEMO NA KONTROLU PA CE MO DA VIDIMO STA CE RECI ...HVALA TI I JA MISLIM DA NIJE SITNA :wink:
Nikolina35
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm

Post od Nikolina35 »

Nemoj da dozvoliš da ti pedijatar ulije paniku. Kada je meni prvi put moj pedijatar rekao da mi beba slabo napreduje, zamalo sam upropastila dojenje. Istraživala sam, naišla na puno primera gde su bebe čak i neko vreme bile na istoj kilaži i to nije bio problem. Jedino važno u celoj priči je da je posmatraš: ako je živahna, lepo raspoložena, ako ti je na oko sve ok, ne trebaš nimalo brinuti. U tom slučaju se možeš apsolutno opustiti, postupati prema svom osećaju i prestati da se opterećuješ kilažom. Znam kroz šta sam ja prolazila i sada sa ovim iskustvom više nimalo ne bih brinula.
I da dodam: beba ti super napreduje!
miloscelo
Novi član
Novi član

Post od miloscelo »

HVALA TI PUNO JA SE OPTERECUJEM BROJKAMA . KAO DA NISAM PODIGLA DVIJE CURICE PRIJE NJE :P
miloscelo
Novi član
Novi član

Post od miloscelo »

htjela sam jos nesto da vas pitam koliko dugo ste doili vase bebe. ja prve dvije nisam doila jer sam bila lose posle porodjaja tako da nisam smjela.
Nikolina35
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm

Post od Nikolina35 »

Super, samo se opusti! Čemu brojke ako je beba vesela i raspoložena za igru...
U vezi dojenja, smatram da je tačno ono - idealno je dojiti 6 meseci, 9 meseci je optimalno ajd i do godinu dana, posle toga mleko prestaje da bude hranljivo kao do tad. ali, mislim da nastavak dojenja pruža možda nešto emotivno detetu itd. mada, opet ne znam koliko je dobro. Ja sam za varijantu max godinu dana. Većina koje znam su tako i dojile, možda malko duže dok skroz ne odviknu dete.
miloscelo
Novi član
Novi član

Post od miloscelo »

KOLIKO TVOJE DIJETE IMA MJESECI ILI GODINA NIKOLINA. :D
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

beba slabo jede

Post od unka »

Ako beba napreduje nema razloga za paniku. Ja sam moju jako malo dojila u kombinaciji sa Humanom. Morala sam da predjem na Aptamil zbog uzasnih grceva. Ako dete nema smetnje nikakve zbog dohrane nema potrebe menjati formulu. Pedijatar je rekao da je Humana dosta jaka da ima vise gvozdja od Aptamila koji je slabiji. Jedino sto treba pokusavati joj davati vodu da se nauci ali polako. Samo ne treba paniciti i bice sve ok. Sretno
dimedej
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 10:05 am

Post od dimedej »

Dimitrije danas nije hteo da jede krompir i brokoli (koji je do sada jeo), kao ni palentu s jogurtom (to je prvi put probao). Poceo je da se davi i izgledalo je kao da ce da povraca i tako svaki put kad sam mu dala kasiku. Odsekla sam se od straha.
Posle sam mu dala krusku i bananu i to je bez problema smazao. Na osnovu toga sam zakljucila da mu se ono nije dopalo, ali reakcija je bila zastrasujuca. Do danas nije nista odbijaoInace , ima 7 meseci. Da li imate slicno iskustvo i savet?
Odgovori