plu'na hipertenzija novorodjenceta

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mamadrmargo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 04, 2009 11:41 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

plu'na hipertenzija novorodjenceta

Post od mamadrmargo »

Moja devojcica je rodjena pre devet dana. Sada dok ovo pisem ona se nalazi na Institutu za majku i dete. Poslata je sa uputnom dijanozom sindrm aspiracije mekonijuma, vec tog istog dana je razvila plucnu hiperenziju. Od 21.04 je na vestackoj ventilaciji, a do 30.04 je bila i na terapiji azot monoksidom ( koji je jedini lek u nas za lecenje plucne hiperteyyzje). Od tog dana vice nije na azotu, resili su problem hiperenzije, ali je i dalje na vestackoj ventilaciji. Nigde ne mogu da pronadjem podatak koliko moze jos da bude na respiratoru, i kada da ocekujemo ikakvo pooljsanje. Znam da je nezahvalno davati prognoze u ovoslucaju i lekari ( koji su odlicni i jako se trude) ne mogu da nam daju nikakve prognoze. Znam da je svaki slucaj prica za sebe, ali bi mi znacilo bilo kakvo isustvo.
Hvala!
Odgovori