Plaženje jezika

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
googga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 29, 2009 12:34 am

Plaženje jezika

Post od googga »

Molim vas da mi odgovorite što bi moglo značiti da tromjesečna beba plazi jezik skoro od rođenja?
majaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 4:37 pm

zdravo

Post od majaz »

mislim da je to normalna pojava,jer je i moj bebac do 4-5 meseci plazijo jezik,a poznajem i jos bebaca koji su plazkali jezik.ma samo je malo nekulturan,MALA SALA :D :P
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

verovatno je samo njegovo ispitivanje neceg novog sto je naucio. naravno, treba iskljuciti da je nesto sa jezikom (dete mojih komsija je imalo nesto ispod jezika, nekakva kozica koja je morala da bude secnuta, hirurskim putem, ambulantno, pa je onda sve bilo ok).

inace, ta slatka devojcica je imala stalno isplazen jezik.
maja82
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maja82 »

Moj sin je plazio jezik, isto tako od rodjenja, i ustanovljeno mu je da mu nesto nije uredu sa hormonima, radjen mu je nalaz TSH, koji je to pokazao. Sad je pod terapijom, koja je inace obavezna, jer bi moglo da dodje do zaostajanja u razvoju mozga i tjela. Znam da sm te vjerovatno sad uplasila, ali sam htjela da ti kazem za svoj slucaj, jer ste jos na vrijeme da ispravite ako nesto nije uredu. Inace, ti nalazi se u mom gradu rade odmah bebama po rodjenju, ne znam dal je tako i kod vas.
Odgovori