Za otprilike 2 meseca cu postati mama dve bebe, pa imam jedno pitanje, moja krvna grupa je 0 rh negativan, a suprugova B rh pozitivan, redovno svakog meseca radim analize na rh antitela, a obzirom da mi je prva trudnoca, lekar mi je rekao da je mala verovatnoca za stvaranje antitela. Zanima me kada se moje bebe budu rodile, da li je potrebno da insistiram na nekim posebnim ispitivanjima krvi, ili ne.
Cula sam da se kod dece mogu stvoriti neka antitela u krvi, a da se posledice toga vide kada je vec kasno za lecenje, da li je to tacno, ili su u pitanju neka verovanja.
Unapred zahvalna na odgovoru
Pitanje buduce mame
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Mislim da zaista nemas razloga za brigu.Posle porodjaja ce lekari utvrditi koju krvnu grupu imaju tvoje bebe i u slucaju da su nasledile krvnu grupu od oca primices injekciju za antitela(mislim, nisam sigurna za sta se prima). Moja rodjaka je je tako iznela dve trudnoce i mislim da zaista nemas razloga za brigu. Doktori to pazljivo prate, a ti za to vreme brini o nekim veselijim stvarima.
Puno srece!
Puno srece!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
evo me na istoj temi 2 godine kasnije
Rogam sam primila jer su obe RH pozitivne, medjutim, moje pitanje se tada nije odnosilo na moju krv i antitela, zanimalo me je da li je moguce da se kod dece stvore antitela zbog razlicitog faktora, ovo me je zanimalo teorijski, i moram da priznam da me to i te kako zanima
Rogam sam primila jer su obe RH pozitivne, medjutim, moje pitanje se tada nije odnosilo na moju krv i antitela, zanimalo me je da li je moguce da se kod dece stvore antitela zbog razlicitog faktora, ovo me je zanimalo teorijski, i moram da priznam da me to i te kako zanima
double trouble is my life
Kod njih ne mogu da se stvore antitela na tvoju krvnu grupu,jer je tvoja krvna grupa negativna,sto znaci da na tvojim celijama krvi nema tog antigena koji postoji kod onih koji su pozitivni.Antitela mogu da se jave samo kod tebe jer njihovo prisustvo u tvojoj krvi se manifestuje kao neski strani faktor na koji se stvaraju antitela.