Pemfigus kod beba

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
marjel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 4:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pemfigus kod beba

Post od marjel »

Bila bih vrlo zahvalna ukoliko bi neko mogao da mi pojasni kakve sve komplikacije moze izazvati pemfigus kod novorodjenceta, koji je uzrok nastanka i kako se leci.

Naime, porodila sam se pre 10ak dana u GAK-u Visegradska. Beba i ja smo kod kuce sad. Patronazna sestra koja dolazi pregledala je bebu i kod jedne crvene tackice na ruci pretpostavila da je mozda rec o tome, ali da svakao treba da pratimo stanje bebe. Pomenuto mesto smo lokalno tretirali povidon jodom. Medjutim sutradan tu nije bilo nicega, ali joj se sada na razlicitim mestima pojavljuje isto. Ne znam da li je to opasno i kako da sprecimo da se i dalje pojavljuju.

Stvari peglam, narocito vodim racuna da dobro opeglam deo koji ide do koze bebe.

Unapred zahvalna na brzom odgovoru

Zabrinuta mama
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Jeste vi bili kod pediajtra?
marjel
Novi član
Novi član

Post od marjel »

Nismo bili jos uvek:(

Ovo mi je prva beba i potpuno sam izgubljena...

Pozdrav
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Ja licno nisam imala takvo iskustvo ali ako sam bila nesigurna za nesto sto nam se desava isla sam kod pedijatra. Mani babice nisu oni lekari mozda se samo osuo dosta je toplo ali odkud znas. Moja licna preporuka idi do pedijatra umiri svoju dusu a i ako se nesto desava on ce ti sigurno pomoci!

By
marjel
Novi član
Novi član

Post od marjel »

Hvala puno!!!!!!!Da znas da se razmisljam da je ipak odvedem da je neko kompletno pogleda:)

Veliki pozdrav:)
draganalabus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 05, 2009 1:59 am

Post od draganalabus »

Mi smo imali dosta problema sa Janom kad smo izasle iz porodilista. Penfikus izgleda kao sitna bubuljicica a oko nje crveno i tako pojedinacno negde i negde se pojavi. Mozes da joj isperes sa acidi borici3%sterilni rastvor za oci,ili kamilicom. Nemoj da preterujes prilikom kupanja sa sapunom. Nije nista strasno.Verovatno ste doneli nesto iz porodilista. Obrati paznju,mojoj Jani nije prijalo mazanje pavlovicevom na tim mestima,zacrvenela bi se ko racic. I samo opusteno,ipak priroda cini svoje.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Jeste bili kod pedijatra?
marjel
Novi član
Novi član

Post od marjel »

Draganalabus, hvala puno na odgovoru! Svako iskustvo znaci:)
marjel
Novi član
Novi član

Post od marjel »

Beba je bila na pregledu kod pedijatra ali nista konkretno nije receno osim da se prati i tretira jodom:)
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re pemfikus

Post od dolce-vita »

Moj bebac ima crvene tackice na celu, io to vec duze vreme.Dr nam jerekla da je to verovatno od vrucine, i znoja, ali nas je ipak poslala koznom lekaru.Oni su nam tamo rekli da kupimo mast elocom koji redovno mazem, ali mu se jos nije sasvim povuklo.Videcemo, jos.
Odgovori