PELENE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

mama i masa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 12:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PELENE

Post od mama i masa »

kADA TREBA BEBU ODVICI OD PELENA.
najlepse je biti mama
bifidus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am

Post od bifidus »

Strucnjaci kazu da sa 18 meseci dete postaje svesno svojih fizioloskih potreba. Mada je svako dete prica za sebe
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm

Post od Olja 86 »

Moja Anastasija je sa 2 godine skinula Pampers, ali je par meseci pre toga pocela povremeno da koristi nosu i da joj skidam pelenice.
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
tashadunda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 4:33 pm

Post od tashadunda »

Moja Tasa ima 14 meseci i kaki i piski u nosu prepodne posle spavanja ali jos uvek nem ustaljen tempo tako da jos nije spremna za skidanje nadam se da cu uspeti da je naucim da kaze kad dodje leto i kad naucu da kaze jos koju rec a da je mi razumemo.
cankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 9:59 am

Post od cankovic »

Meni su rekli da je to individualno zavisi od deteta, kazu kad se dete ujutro probudi sa suvim pelenama da je onda spremno. Ja nisam zurila sa svojim klincima odvikli su se sa 2,5 godine ali sam odmah skinula i preko noci, tako su mi rekli, onda ih nebuni kad se sme kad ne piskiti u pelenu i lakse je odvikavanje! Moji su to odmah prihvatili i nije bilo problema a bili su veci i dovoljno zreli da shvate kad im se piski ili kaki, da traze nonu.Pozdrav svima!
maliska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 8:08 pm

Post od maliska »

Bas me interesuje koje pelene vecina vas koristi,jer sam cula da pampers nisu klinicki ispitane iako najbolje upijaju da su ipak stetne,da stvar bude gora tu informaciju sam dobila od 2-3 lekara.Dali nesto znate o tome.?
tashadunda
Novi član
Novi član

Post od tashadunda »

Ja koristim Pampers biram one strec jer mi se cini da su bolje.Prvi put cujem za ovo ali vise niusta nisam sigurna 100%,pa tako verujem da je mozda i tako ,ali opet ,koje to pelene upijaju bolje,opet se sve svede na Pampers.Neznam ali meni su najbolje za sada.Postoje li jos neke sa strec varijantom a da dobro upijaju ,rado bih probala i koja im je cena?
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

Tashadunda,gde nalazite da kupite Pampers strec i meni se cini da su bolje,samo sam uspela jednom ili dva puta sasvim slucajno da ih kupim.Kako da prepoznam pakovanje u odnosu na obicne?Unapred hvala! :P :P :P
tashadunda
Novi član
Novi član

Post od tashadunda »

Ima ih u LILIJU,u svim megamarketima sem u Tempu,u Aksi.Ja najcesce pitam prodavacicu ako moze da proveri da li ih ima jos u magacinu,tako da uzmem vise jumbo pakovanja.Nadam se da znas za onu foru da se sa strane na onoj beloj traci na pakovanju vide oblacici, trubice i ostale slicice koje se nalaze na strec pelenama.
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

Bas sam trazilla u Liliju i u Aksi ali nisam nasla,kazu da ih trenutno nemaju,samo imaju one bugarske,rumunske ili koje vec,koje su naravno primetno losije.Stre ili Fleks koje sam ja zadnji put kupila su proizvedene u Hrvatskoj.Koliko je Tashadunda stara tvoja beba?
tashadunda
Novi član
Novi član

Post od tashadunda »

ima 14 meseci a zasto?
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

pa nisam imala neku posebnu nameru za pitanje,nego cista radoznalost,jer i ja imam bebu,mnogo manju,od sedam meseci.Jos bolje sto je tvoja beba starija,pa ste vec prosli ono sto mi tek prolazimo,pa nam mozete nekad dati i neki savet! :roll: :roll: :roll:
aleksmicjj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 10:35 pm

pelene

Post od aleksmicjj »

I ja odvikavam devojcicu od pelena ,i mislila sam da ce ici tesko ali sam vrlo zadovoljna kako nam ide .Ona ima 2,5 god i ovo je prvi put da ne nosi pelene .Proslo je samo 3 dana i ona sve to sama obalja .Sama zna kada treba da piski i ja je ne nudim.Nocu sam takodje prestala da stavljam pampers i upiski se 1 put.Ali imamo problem sa crvenilom guze jer je juce plakala da je pece kada piski a i guza spolja joj j bila iziritirana pa neznam dali je to osetljiva koza posle nosenja pelena ili nesto drugo.? Molim za misljenje
tashadunda
Novi član
Novi član

Post od tashadunda »

Ja bih joj guzu mazala Penaten kremom ili chicovom kremom sa cinkom,ali ako je pece kad piski i jos i to crvenilo nije lose da se proveri i urin i urinokultura.Meni svi prijatelji kazu da detaljisem previse ali kad su decica u pitanju mozda je bolje tako.A sto se saveta tice maliska uvek moze ako sam prosla kroz odredjeni problem. :P
maliska
Aktivan član
Aktivan član

Post od maliska »

O hvala,hvala Tashadunda ,pozdrav tebi i bebi... :lol: :lol:
Odgovori