Da li je ovo Ok meni za bebu od 7.5 mj.?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Gaga79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Da li je ovo Ok meni za bebu od 7.5 mj.?

Post od Gaga79 »

Evo ovako mi njupamo,pa sam nesto u dilemi da li je to ok. Da li je malo mlijeka 3 flasice od 220 ml i dva puta nesto cvrsto. Nekada i 3 puta ali vrlo malo. Pa dajte recite jel ovo ok za bebu od 7. 5 mj. ?

Oko 8 sati - 220 ml mlijaka
9-10 h - zitarice sa ili bez voca ( rizine pahuljice,griz i sl)
13-14 sati slano ( povrce i nekad meso)
17 sati-- 220 ml mlijaka
18 nekad malo voca ili sad probali vocnu jogurt
21 sat 220 ml mlijaka i spavanje do 8.

Ranije smo imali oko podne mlijako ali izgleda da bebu one zitarice i voce drze dobro pa pocinje da pije malo ili nikako. Tako da nam najbolje pase 3 flasice i dva puta nesto na kasiku. Jel mala beba da 3 puta nesto jede ili je dva puta (voce/zitarice i povrce) Ok.

I jos jedno pitane,da li mogu bebi napravit palentu (palenta sa vodom se kuha) i malo jogurta da stavim?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Meni to sto si navela deluje sasvim ok. Moja mala sa 11,5 meseci popije samo (2x) 150-180ml mleka i ima jos uz to tri obroka i po koju (1-2)uzinicu, ali to samo ako hoce.
Palentu sam pocela da joj dajem sa 6 meseci. Pravila sam prvo sa vodom, pa onda sa adaptiranim mlekom, a sad vec stavljam obicno. Kod nas je bolje prolazila pavlaka od jogurta, ali videces vec i sama kako ce bebac na to da reaguje.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm

Post od luka_0407 »

To je plan ishrane kao po šemi :) Beba u to vreme i treba da ima 5 obroka,baš takvih.Kad joj praviš slane obroke(pa i slatke gde je moguće) možeš ubaciti po jednu kockicu biljnog margarina.Jako lepo drži sitost.
Odgovori