Ovlaživač vazduha

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sandrag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 14, 2005 3:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ovlaživač vazduha

Post od sandrag »

Kako je došla sezona gripa, prehlada i češćeg boravka u zatvorenim prostorijama razmišljam o kupovini ovlaživača vazduha.
Kakva su iskustva onih koji ga koriste? Da li ste primijetili manje obolijevanje vaše dječice od bolesti disajnih puteva?
Yeckara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am

Post od Yeckara »

Ja sam prosle zime chicov ovlazivac vazduha i iskreno vec se pokvario.

Uzela sam onaj besumni a daleko je od besumnog. :-?

Jedino sto sam primetila jeste cim cerka pocne da smrka u toku noci ja ukljucim ovlazivac i ona prestane.
Jeste dobra stvar jer kod nas u stanu se stvarno tokom noci osusi vazduh da jedva prodisemo ujutru.

Uzmi ga obavezno mnogo dobra stvar.Mozes da ga ostavis celu noc da radi i kada se isprazni sam se iskljucuje.Samo ce ti trebati vremena da se naviknes na zvuk aparata. :o
Yeckar
sandrag
Novi član
Novi član

Post od sandrag »

Yeckara, hvala na odgovoru.
Još kad bih znala kakav da odaberem - ultrazvučni, topla para, hladna para? :-?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa i ja sam razmisljala o tome, ali mi je pedijatar preporucio da stavim jednostavno na radijator posudicu sa vodom ili mokar peskir. Razgledala sam te aparate ali sam naisla i na to da posle izvesnog vremena ako se ne ciste kako treba mogu i da izbacuju razne nepozoljne materije u prostoriju (gljivice, bakterije i sl. ). Ja sam za sad odustala....
sandrag
Novi član
Novi član

Post od sandrag »

Dea, da i ja sam sve to pročitala.
Ali još jedna posuda za pranje svakog dana nije problem, ako zaista pomaže :lol:
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ma nije problem pranje. Treba samo paziti da se na resetkicama i unutrasnjem delu ne hvataju bakterije i gljivice. Koji si aparat gledala?
sandrag
Novi član
Novi član

Post od sandrag »

Mislim da to sa hvatanjem bakterija i gljivica ne bi trebao biti problem ako se redovno čisti, već prema uputstvu za rukovanje.
A modeli koje sam gledala - pa ne sjećam se, ono što mi je izbacio Google od domaćih stranica kad ukucam ovlaživač vazduha. E da, a tu nađoh i nekih jonizatora od 20-30 EUR. Vrijedi li to čemu?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

E imam jonizator to je super. Moj muz ga pak ne podnosi, on kaze da mu to mirise na ozon (koji kako kaze nije dobar). Medjutim ja mislim da je sasvim ok i stalno ga koristim.
dragana21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 10:37 pm

Post od dragana21 »

Mi imamo DE LONGHI-jev ovlazivac vazduha koji je ujedno i preciscivac i ima u sebi jonizator.
Meni je fantasticno jer u prostorijama se bukvalno oseti svezina, on kosta oko 130 eur., i stvarno se lakse dise!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Da li se aparat mnogo cuje?
dragana21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 10:37 pm

Post od dragana21 »

Dea, aparat ima 3 stuffe kad je na turbo onda se cuje jako , a na leise skoro da se uopste ne cuje!
Odgovori