Dragi ljudi,
vec je skoro 2 sedmice kako se mucim s mojom devojcicom da je odviknem od pelena. Ona ce za manje od 4 meseca napuniti 3 godine. Po mom misljenju, zaista je dovoljno velika. Pokusala sam letos da je odviknem, ali je bila potpuna propast - rezultat je bio da nije htela da ide ni u nosu, ni u solju, ni u gacice, ni u pelene. Nakon nekoliko dana, morali smo da je NAVIKAVAMO da se vrati u pelene. Bilo je strasno. Smatrala sam, hajde, nije jos spremna, probacemo za par meseci. I evo, probali smo. U pocetku je opet trpela, ali nekako je pocela da piski u nosu i valjda shvatila da to nije strasno, pa je pocela u roku od nekoliko dana bez problema da piski. Ali kada je u pitanju br. 2, to je strasno. Ona trpi, trpi, po dva dana, i onda kada se to stvrdne, bolno je, pa verovatno zbog toga toliko i odbija da kaki. Citajuci veceras vase komentare, stavila sam joj pelenu nadajuci se da ce nakon 2 dana uspeti da kaki u pelenu, ali nista ne vredi. SIgurna sam da cemo opet morati dane da provedemo da je vratimo u pelenu i vise sam van sebe i nisam pametna sta da radim. Inace je predivna, predobra, pametna, vesela devojcica, ali ovo je zaista veliki problem, koliko za nju toliko i za nas. Da li je neko imao slican problem i da li neko ima resenje? Sa kim god sam pricala, saveti su vec bili potroseni, ne znam da li postoji nesto sto nismo uradili - i citali na nosi, i pricali, i pevali, i bojili, i igrali se, i obecavali cokoladice i stavljali je pored nas u wc da ona sedi na nosi, ali apsolutno nista nije vredelo. Ovo utice na njene obroke, spavanja, raspolozenje, vise nista ne funkcionise kako treba i potpuno se osecam bespomocno. Da li ima nekoga ko moze da nam pomogne?
Hvala do neba!