osip (sitne bubuljice kod deteta)

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mama3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 02, 2007 9:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

osip (sitne bubuljice kod deteta)

Post od mama3 »

Molim vas za savet: Moja cerkica od godinu i po' je dobila na desnom obrazu sitne crvene bubuljice, koje su je jako svrbele. ili smo kod dermatologa, konstatovan je deciji ekcem, i prepisana je elocom krema.
Nekoliko dana smo je koristili i efekti su bili delimicni(ujutru se smanji a uvece "bukne") Posle par dana, crvene bubuljice su se rasirile u predelu genitalija, na jednoj ruci i na licu i vratu. Onaj prvi osip na obrazu se pretvorio u ranu koja neprestano "kaplje" bezbojnom bistrom "vodicom".
U toku noci se dete cese pa pravi jos vecu nevolju.
Inace su sve tri devojcice dobile nekako u to vreme ovcije boginje, pa nam je savetovano da ne koristimo elocom dok boginje ne prodju. Sada su prosle boginje, ali se osip vratio (opet samo kod najmladje)
Mogu vam poslati sliku osipa.
Dejana.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 08, 2008 10:42 pm

Post od Dejana. »

Ja se ne razumem u dermatologiju ali se sećam da sam jednom ko mala imala tako nešto slično,i uzeli su mi bris te što kažete vodice i uspostavilo se da je bakterija.Otidjite u privatnu laboratoriju i tražite bris za svaki slučaj ,pošto to doktori nekad previde.
Dana
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Re: osip (sitne bubuljice kod deteta)

Post od neverending »

mama3 napisao:...Posle par dana, crvene bubuljice su se rasirile u predelu genitalija, na jednoj ruci i na licu i vratu. Onaj prvi osip na obrazu se pretvorio u ranu koja neprestano "kaplje" bezbojnom bistrom "vodicom"...
Hajde dok ti se ne javi neko od lekara:
S obzirom da se raširilo, pretpostavljam da su neke gljivice, ali nemoj me držati za reč, htedoh da ti predložim da joj noću obavezno stavljaš na ručice ili tanke pamučne rukavice ili neke takve čarapice. Znam da zvuči grozno, ali ja sam kao odrasla primenila na sebi istu terapiju (ja imam kontaktne alergije na koješta), jer sam noću, u snu, potpuno nesvesna, imala običaj da raščešem tek nešto zaraslu ranu koja se zbog toga strašno širila. To jeste lečenje posledica, ali posledice su u ovom slučaju strašne, rana se zna baš gadno proširiti, a da ne pričam na šta može da liči. Dakle time ćeš sprečiti samo pogoršanje, a za uzrok se obrati nekom dermatologu.
mama i masa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 28, 2008 12:16 pm

Post od mama i masa »

Molim vas da mi pomognete moja devojcica ima 9 meseci i vec oko mesec dana ima crvenilo i sitne bubuljice oko nosica i usta.Bili smo kod lekara i ona nam je samo dala mast xidrociklin da mazemo ali nista nepomaza.Preko noci nestane a danju se pojave i to uvek na drugom mestu.Sta da radim?
najlepse je biti mama
Odgovori