Operacija treceg krajika

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dandzi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2009 10:42 am

Operacija treceg krajika

Post od dandzi »

Kakva su iskustva vas i vase dece koja su operisala treci krajnik?
Koje su indikacije za operaciju istog?
Moj sin ima 2,2 god. i savetuju mu operaciju treceg krajnika zbog konstantnog sekreta u nosu, a poslednjih mesec dana i kaslja i opstrukcija. Drzi poluotvorena usta, ima podocnjake, nije imao upale usiju. Treba da odradimo timpanometriju.

EDIT. Sad tek vidim da postoji ORL podforum. Molim moderatora da je premesti
dandzi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 09, 2009 10:42 am

Post od dandzi »

Sta? Niko nista nema da kaze?
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

treci krajnik operacija da ili ne

Post od mislimsvojimmozgom »

Dandzi, potrazi na ovom Forumu o problemima u vezi treceg krajnika.Znam sigurno da postoji jer sam i ja ucestvovala u diskusiji.
Nema vremena da sama pronadjem pa ti kazem tacnu "adresu" rubrike -potrazi naci ces.
I ovom prilikom kazem Ti ako ti za dete lekari kazu da treba operacija - poslusaj ih.Sama operacija treceg krajnika traje kratko i u nekim ustanovama radi se ambulantno( mog suina su operisali oko 10h a vec smo oko 17h bili kod kuce ( u pitanju je bio SAMO treci krajnik).
Pozdrav i svako dobro tvojoj porodici, malcu, posebno i da mnogo ne place(a plakace vreme Op sto je za ocekivati i kenjkati sat dva i gotovo).R
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

OP treceg krajnika

Post od mislimsvojimmozgom »

Nesto sam drugo gledala i naleteh na temu gde se pisalo i o Op. 3 krajnika...
Mozes procitati na :podforum pedijatrija/pneumo23. Poz R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
beban
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 4:52 pm

Post od beban »

moje dete je istog uzrasta kao i tvoje i isto treba na operaciju treceg krajnika.koji mesec vi idete tj. dete na operaciju?
beban
Novi član
Novi član

Post od beban »

moj deckic ima ceste upale krajnika i usiju malo,malo pa temperatura.jel i kod vas isti slucaj
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Hm, treći krajnik ima neku ulogu, zar ne? Nije to neki slučajni detalj zaboravljen od majke prirode pa sad može da bude tu, ali i ne mora :-?

Ja sam iz generacije kojoj su treći krajnik operisali kao na pokretnoj traci. Ništa od mojih problema nije bilo rešeno tom operacijom :( Jedina sreća je da sam sama vrlo rano počela da se zanimam za svoje zdravlje tako da sam uspela da smanjim štetu koja mi je nanešena baš tom operacijom. Ali i danas žalim što ga nemam.

Ko ima volje i snage može pre operacije da proba iz ishrane deteta da izbaci na par meseci (recimo 2 ili 3) kravlje mleko i proizvode od kravljeg mleka. Ko ima još više volje i snage neka u istom vremenskom periodu izbaci iz ishrane deteta i sav šećer (slobodno korišćenje voća, povrća integralnih žitarica koji svi sadrže šećer ali u prirodnom, ne koncentrisanom, obliku). Kao podršku detetu, neka cela porodica uvede istu promenu u ishrani. Tek posle toga ponovo potegnite pitanje operacije i odlučite da li je zaista potrebna.
beban
Novi član
Novi član

Post od beban »

pa da ima i u toj cinjenici nesto.ali ni sama ne znam sta i kako.da ne bude i ako operise i ako ne operise ono ''zasto''.svi tj. i orl specijalista i pedijatad tvrdi da je za vaditi
Odgovori