moja cerka od 3.5 godine (jos malo pa 4) trebalo bi da ide na operaciju treceg krajnika (mozda ce joj odmah operisati i sva tri krajnika). Na IMD su joj vec bili zakazali operaciju, ali se bila razbolela u to vreme i morali smo da odlozimo, a sada su nam zakazali pregled tek za mesec dana.
U medjuvremenu smo dobili uput za ORL kliniku na Zvezdari. Da li neko ima iskustva sa lecenjem dece na ovoj klinici? Kazu da su specijalizovani za takve operacije (znam ja da je to rutinska operacija, ali kad je dete u pitanju, nista nije rutinsko)...cisto me interesuju iskustva i misljenja, o njihovom radu sa decom...
unapred hvala:)
Operacija krajnika kod dece
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Operacija krajnika kod dece
Operacija krajnika jeste rutinska operacija,ali krajnici se ne vade tek tako zato sto,su se jednom ili dvaput UPALILI.Inace treci krajnik i kada se jednom izvadi uglavnom se ponovo pojavi,a sto se tice ostala dva oni su zastitnici organizma od razno raznih infekcija ,tako da ako ne smetaju uopste ih nije dobro vaditi!
Moja ćerka ima izvadjen treći krajnik.Operisana je pre par godina na Zvezdari,kod dr.Snežane Sanković.Bili smo zadovoljni,sve je proteklo ok,tamo ima dosta dobrih stručnjaka.Oni procenjuju da li treba da se vade sva tri ili samo treći,i ne vade ih olako,već samo ako je neophodno.Doktorka je vrlo prijatna i stručna.
hvala na odgovorima:)
znam da se krajnici ne operisu olako, ali ona ima puno problema sa tim, treci krajnik je ogroman i potpuno je izgubio funkciju, samo izaziva upale, a najgore je sto joj taj sekret iz nosa ide u usne kanale i zbog toga odnedavno ne cuje najbolje.
danas smo bili na klinici na Zvezdari i prilicno smo razocarani doktorom koji nas je primio. Posle sat vremena cekanja, i nekoliko pacijenata primljenih preko reda za to vreme, jedina 2 pitanja koja je postavio bila su "koliko ima godina" i "da li drzi otvorena usta" (sto je inace ocigledno). Napisao nam je uput za "deciju kucu", gde se nadamo boljem prijemu i nekoj akciji....
znam da se krajnici ne operisu olako, ali ona ima puno problema sa tim, treci krajnik je ogroman i potpuno je izgubio funkciju, samo izaziva upale, a najgore je sto joj taj sekret iz nosa ide u usne kanale i zbog toga odnedavno ne cuje najbolje.
danas smo bili na klinici na Zvezdari i prilicno smo razocarani doktorom koji nas je primio. Posle sat vremena cekanja, i nekoliko pacijenata primljenih preko reda za to vreme, jedina 2 pitanja koja je postavio bila su "koliko ima godina" i "da li drzi otvorena usta" (sto je inace ocigledno). Napisao nam je uput za "deciju kucu", gde se nadamo boljem prijemu i nekoj akciji....
Ziveo www.donesi.com:)