Okretanje sa ledja na stomak
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- Gaga79
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Okretanje sa ledja na stomak
Kada su vam se bebe okrenule same sa ledja na stomak? Moj stariji sin se sam okrenuo sa 5 mj. jeste da od cetvrtog je trenirao tako sto se okretao na stranu pa jedan dan HOP i evo ga na stomaku. Znam da nisu sva djeca ista pa ni dva brata ali ovaj malac od 5,5 mj. ne mrda. Lezi i mlati svojim rukicama i nogicama. Glavicu lijepo drzi,na stomaku bude dok nepocne da vristi. Jos malo pa imam redovan pregea sa 6 mj,pa vidjecu sta kaze dr.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 9:41 pm
- Kontakt:
Gaga, moja beba se sad počela okretati, obavezno prilikom presvlačenja, a ima 5 mes.
Mislim da ne treba da se brineš zbog toga što se tvoja beba ne okreće još uvek, jer je dozvoljeno do kraja 6.mes a do tada ga što više ostavljaj da leži na stomaku, baci mu neke igračkice ispred i pored i on će se već truditi, pa i uspeti da se okrene!

Mislim da ne treba da se brineš zbog toga što se tvoja beba ne okreće još uvek, jer je dozvoljeno do kraja 6.mes a do tada ga što više ostavljaj da leži na stomaku, baci mu neke igračkice ispred i pored i on će se već truditi, pa i uspeti da se okrene!

Moja beba je ucvrstila glavicu tek u cetvrtom a u sestom pocela da se okrece na jednu stranu. Nikada nije volela da bude na stomaku pa i sada retko kad izdrzi malo duze sto znaci da od puzenja nema nista.E sad, neka deca kazu prohodaju sa devet meseci a nasa beba iznenada to ovih dana na nase odusevljenje uspesno uci. 

Sad kad se malo bolje setim
, ovaj moj sin je bio prava lenja buba do devetog meseca-niti je hteo da bude na stomaku, niti je imao nameru da napusti omiljeni mu položaj-leškarenje na leđima uz povremeno mlataranje ručicama...i bila sam očajna posebno što sam ga poredila sa drugom decom
A onda se za deset dana okrenuo sa leđa na stomak, pokazao želju da se sam namesti u polusedeći položaj i počeo da puzi unazad....mislim, neverovatno. I bio je sjajan puzavac do trinaestog meseca kada se sam podigao i prohodao onda kada mu je bilo vreme. I moram priznati da sam malčice proučavala snalaženje dece prilikom prohodavanja, padanja, ustajanja, podizanja...i došla do zaključka da su puzavci snalažljiviji i spretniji od klinaca koji su postavljani na noge pre nego što su sami savladali veštinu-dopuzi do kreveta, uhvati se ručicama za isti, čučni, sedi, podigni se, napravi dva-tri koraka čvrsto se držeći za oslonac, sedi, puzi i tako do besvesti dok se ne odluče na prve samostalne korake....e, to sada kažem, a kada je imao devet meseci mislila sam da većeg trutavila majka nije rodila.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 10:56 am
Moram da priznam da me je tema poprilicno nasmejala i oraspolozila, ha - ha, jer imam i ja jednog truta.
Naime, kada je imao nepuna 4 meseca Niksa je otisao na redovnu kontrolu i doktora je zabrinulo to sto nije imao, bas ucvrscenu glavu. I to samo zbog toga sto smo mi bili preterano brizni, moj suprug nije smeo ni da ga povuce za rucice da nebi povredio vrat. I dobismo mi uput za defektologa... A to je jedna strasna zena, koja nam je o svemu pricala, a najmanje o vezbama koje bismo trebali da radimo. Dobili smo nekih 12 vezbica za glavu, ruke i noge, i poceli sa maltretiranjem jadnog deteta 3 puta na dan. A ja sam pretrazivala internet, nebi li se se uverila da je moje dete ipak normalno (tako sam i naisla na ovaj sait)... Mala digresija, zamislite zenu koja detetu od 3,5 meseci trazi da joj da ruke (?!), Niksa se samo smejao, i ni da se pomeri...
Vezbe smo radili nedelju dana, a moja mama me je posavetovala da ga samo malo vise podizem i okrecem, kako bi postao svestan svoga tela. I brzo je napredovao, a kod strasne tete vise nas niko nece naterati da idemo.
Sada (za 4 dana punimo 6), Niksa se okrene do pola, i to samo kada je raspolozen, a uz malu pomoc potpuno. Cesto ga nadjemo i poluokretutog u krevecu. A kada nece, zalepi se za podlogu i cik da ga ubedimo da uradi nesto. Isto je i sa rukama daje kad zeli.
A, inace propevao je sa 2 meseca, sada peva i vristi po ceo dan dok ne promukne. i samo se smeje. Mama kaze da sam i ja bila mali dembel, koja nije htela da pruzi ruku da dohvati, tada svoju omiljenu cuclu...
Svako dete je mali svet za sebe...
Naime, kada je imao nepuna 4 meseca Niksa je otisao na redovnu kontrolu i doktora je zabrinulo to sto nije imao, bas ucvrscenu glavu. I to samo zbog toga sto smo mi bili preterano brizni, moj suprug nije smeo ni da ga povuce za rucice da nebi povredio vrat. I dobismo mi uput za defektologa... A to je jedna strasna zena, koja nam je o svemu pricala, a najmanje o vezbama koje bismo trebali da radimo. Dobili smo nekih 12 vezbica za glavu, ruke i noge, i poceli sa maltretiranjem jadnog deteta 3 puta na dan. A ja sam pretrazivala internet, nebi li se se uverila da je moje dete ipak normalno (tako sam i naisla na ovaj sait)... Mala digresija, zamislite zenu koja detetu od 3,5 meseci trazi da joj da ruke (?!), Niksa se samo smejao, i ni da se pomeri...
Vezbe smo radili nedelju dana, a moja mama me je posavetovala da ga samo malo vise podizem i okrecem, kako bi postao svestan svoga tela. I brzo je napredovao, a kod strasne tete vise nas niko nece naterati da idemo.
Sada (za 4 dana punimo 6), Niksa se okrene do pola, i to samo kada je raspolozen, a uz malu pomoc potpuno. Cesto ga nadjemo i poluokretutog u krevecu. A kada nece, zalepi se za podlogu i cik da ga ubedimo da uradi nesto. Isto je i sa rukama daje kad zeli.
A, inace propevao je sa 2 meseca, sada peva i vristi po ceo dan dok ne promukne. i samo se smeje. Mama kaze da sam i ja bila mali dembel, koja nije htela da pruzi ruku da dohvati, tada svoju omiljenu cuclu...
Svako dete je mali svet za sebe...

Apsolutno je svaka beba svet za sebe.
Ja sam napravila nevidjenu gresku(iako sam sebi govorila da to nikada necu raditi)poredeci svoje dete sa svom drugom decom.I kao za inat sva ta druga deca su pocela sve ranije od mog(od drzanja glavice cvrsto,prihvatanja sedeceg polozaja,okretanja na starnu,sa stomaka na ledja i obrnuto).Vislila sam na internetu 18 sati dnevno ne bi li se utesila i ni to me nije razuverilo da je svako dete za sebe.
I moje dete je pocelo tek posle 6-og da se okrece a sad sa 9 punih nece da sedi dugo(a nekad me prosto iznenadi,naravno samo kad je motivisan),puzi ali ja bih rekla da se pre vuce(e sad mozda je i to noramlna faza do puzanja pravog-ne znam),na naoge hoce ali brzo se opusti(jer je pretezak,skoro 12kg).
Ne brini nimalo!Uzivaj u svom beberoncicu!
Ja sam napravila nevidjenu gresku(iako sam sebi govorila da to nikada necu raditi)poredeci svoje dete sa svom drugom decom.I kao za inat sva ta druga deca su pocela sve ranije od mog(od drzanja glavice cvrsto,prihvatanja sedeceg polozaja,okretanja na starnu,sa stomaka na ledja i obrnuto).Vislila sam na internetu 18 sati dnevno ne bi li se utesila i ni to me nije razuverilo da je svako dete za sebe.
I moje dete je pocelo tek posle 6-og da se okrece a sad sa 9 punih nece da sedi dugo(a nekad me prosto iznenadi,naravno samo kad je motivisan),puzi ali ja bih rekla da se pre vuce(e sad mozda je i to noramlna faza do puzanja pravog-ne znam),na naoge hoce ali brzo se opusti(jer je pretezak,skoro 12kg).
Ne brini nimalo!Uzivaj u svom beberoncicu!
http://www.centarsm.co.yu/SavetiBebeGreskeDo6.htm
http://www.centarsm.co.yu/SavetiBebeRan ... avanje.htm
http://www.poliklinika.org/normalni_razvoj.htm
Svako dete je prica za sebe i minimalna odstupanja ne treba da Vas plase.
Deca koja puze su cvrsta ,stabilna i spremnija za zivot od dece koja nisu prosla ovu fazu u motornom razvoju.Za sve zbunjene mame evo nekoliko nadam se korisnih linkova koji vam mogu pomoci.
http://www.centarsm.co.yu/SavetiBebeRan ... avanje.htm
http://www.poliklinika.org/normalni_razvoj.htm
Svako dete je prica za sebe i minimalna odstupanja ne treba da Vas plase.
Deca koja puze su cvrsta ,stabilna i spremnija za zivot od dece koja nisu prosla ovu fazu u motornom razvoju.Za sve zbunjene mame evo nekoliko nadam se korisnih linkova koji vam mogu pomoci.