Nikakvih iskustava nemam predhodnih, a prvih nedelja, po izlasku iz bolnice, obuzimala me, gotovo, panika, jer sam postala svesna činjenice da toliko različitih stavova ima u pogledu nege bebe, a ja sam bila na ivici očaja što nemam vremena ni sms da pošaljem, a posebno nisam bila u prilici da surfujem po netu i googlam, isčitavam stučne tekstove...No, sada smo se nekako i suprug i ja uhodali,...sve je više trenutaka kada uživamo sa našom bebom, iako smo neopisivo umorni, ali je nervozva ,bar,pala....
Uglavnom, bebu hranim na flašicu,tako što joj dajem adaptirano mleko, a 1/3 obroka čini moje mleko, koje izmlazavam, pa opet, cucla i flašica...međutim, bebu stavljam kada god mogu na grudi, ali i tu imam problem, jer koristim silikonske bradavice, jer beba ne može da izvuče mleko,iako je sada znatno ojačala..ali, to činim radi stimulacije laktogeneze, kao i radi obezbeđivanja kontakta između bebe i mene....umirivanja, uspavljivanja bebe.
Opisala sam način hranjenja, kako bih iznela ceo taj naš "koncept"koji je prilično iscrpljujući: sterilizacija flašica, pa "imitacija" dojenja,pa izmlazavanje... itd...Ostale - one kućne obaveze da i ne spominjem...suprug radi....itd... Čula sam da bih u ovom periodu mogla da idem na izbacivanje noćnog hranjenja, ali kako da ušemim bebu i izbegnem noćne obroke??!A beba se obavezno budi između 3-4h..tokom dana jede na 3 sata, nekada manje, nekada više popije...Već je i sama uspostavila dinamiku, u odnosu na satnicu hranjenja, tokom dana, ali kako da preskočimo taj interval od ponoći do jutra, tj. bar do rane zore?!A, bebac traži svoje i , naravno, plače, kuka , zapomaže ukoliko ne dobije svoj obrok?
ne želim da budem ni na koji način rigidna, već ako ima neki suptilniji metod, neka prevara ili kako?
kakva su vaša iskustva?
Meni je san preko potreban, uvek imam veću količinu mleka/ svog/nakon malo odmora i sna, a hranjenje na cuclu ,inače, traje i do jednog sata

Da završim, ima li neke efikasne metode ili cakice, da malo uspostavimo samo dnevni režim hranjenja?
Ili je,možda,rano?Mačence, Isidora, D.Vita, Dea?
Zahvaljujem ma kome da se javi, prvi put sam na ovom pdf-u!
Hvala