0 noge

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mahapirot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 07, 2011 12:36 am

0 noge

Post od mahapirot »

Imam sincica 19 mes. i leva potkolenica mu dosta ide na spolja..desna malo manje. Isli smo kod ortopeda i kazu da to nakon nekog vremena nestaje..ad kapi je mali dobijao dok nam na pedijatriji nisu rekli da ne treba vise..inace nije nasledno jer nam niko ni ja ni zena a ni roditelji nemaju krive noge. Isli smo i na fizioterapiju..neke vezbice..ali za sada nista! Sta se jos moze preduzeti?
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: 0 noge

Post od melita keller »

Probajte da zakazete pregled kod drugog ortopeda i fizijatra, koliko lekara toliko i misljenja pa mozda ce jedan da pogodi.Moj sincic je sam hodao vec sa 12 meseci, kod pedijatra smo redovno isli na kontrole kao i kod fizijatra iz nekog drugog razloga i nikome nigad nije bilo cudno kako on stoji na nogicama iako sam im ja skretala paznju .Na moju molbu dobili smo uput i sa 18 meseci bili na pregledu kod navodno jednog od najboljih ortopeda koji je veoma ne zainteresovano pogledao hod deteta i konstatovao da je sve ok da samo ima patkasti hod koji je nasledan ali on ne moze da se koriguje pre 3-4 god, jeste imao patkasti hod stim da je levo stopalo bilo na jedno 30 stepani zakrivljeno ka napolje a desno skoro 60 , cela desna nogica mu je nekako skroz pogresno gazila pa je stalno padao i jos o noge na to.Jedno vreme ssam bila mirna al mi je ipak radio crv pa sam trazila da odemo kod drugog lekara i dobili smo termin kada je napunio 24 mes.Naravno morali smo da nosimo ortopedske cipela i uloske koje je doionegde sa 27 meseci a sada nakon 6 meseci koriscenja vec ima skroz pravilan hod i trci bez padanja.Stoga obavezno trazite jos koje misljenje jer hod nije igra, od drzanja nogu kod tako male dece zavisi i kasnije drzanje kicme, i mnogo drugih stvari.
Odgovori