NOCNO MOKRENJE-iskustva, saveti...

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

NOCNO MOKRENJE-iskustva, saveti...

Post od dolce-vita »

Pozdrav MAME,

Moje dete u poslednje vreme piski u krevet, kada se to moze okarakterisati kao nocno mokrenje, posle koliko ucestalih mokrenja, sta da radim, kome da se obratim.
Molim mame koje imaju iskustva i one koje znaju vise o tome da mi se jave.Dete ima 3,5 god.
Hvala
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
ivana717
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 12, 2012 2:05 pm

Re: NOCNO MOKRENJE-iskustva, saveti...

Post od ivana717 »

...draga mama vi mozete da se posavetujete sa pedijatrom,moja mladja sestra je piskila u krevet nocu,nema sta nismo probali ali nije bilo pomoci ,samo od sebe je prestalo ,jedino sto mozete jeste da budite dete uvece da ide da piski ,a moze da bude i jako slaba besika ,moj savet kod doktora ako nije nista sacekajte proci ce...
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Post od Rouzi »

Kako Vam je prethodno receno,probajte poslusati savet decijeg Pedijatra..Evo nekih tekstova iz knjige "Putevi zdravlja"-autor Majkl Van Straten-
NOCNO MOKRENJE
Za jacanje mokracne besike pomesajte po jednu kasicicu kukuruzne svile-caja-,rusomace,i siska,prelijte sa 250 ml vrele vode i procedite nakon 10 minuta zasladite jednom kasikom meda.Detetu mladjem od 3 godine dajte po pola solje caja dva-tri puta na dan.Kad se desi da vam se dete nocu upiski nemojte ga grditi,ovo mokrenje u krevet moze biti jedna prolazna faza kod deteta.Pohvalite ga ako se jednu noc nije upiskilo!!Izmislite neku nagradu,to obisno upali!!Ne mojte davati detetu pica koja sadrze kofein:caj kolu,cokoladu,kafu,kakao.Pre spavanja nezno izmasirajte krsta vaseg deteta,to ce smiriti dete i odagnati njegovu zabrinutost.,neka to bude vas vecernji ritual.Nezna masaza ovg decijeg dela krsta,smiruje dete i popusta napetost. Obavezno dete ponuditi da mokri pre spavanja.Pokusajte da PRATITE U KOJE VREME VAM SE CESTO nocu umokri dete,- je li to ponoc,jedan sat ujutro?-Navijte vas mobilni,ili obican veker,pa u to vreme uzmite dete nezno iz kreveta i vodite ga da piski,neka ono i dalje spava,nema veze,vi mu sapucite.,ne mojte biti grubi,vikati na njega..ako primetite da je piskilo,nezno ga poljubite,vratite u krevet.Pevusite mu slobodno:Sad ces da piskis.Kad uspavano dete stavite na nosu-ili WC solju-,vi ste u CUCECEM POLOZAJU ispred deteta,i ono bukvalno polusneno,ili zaspalo spava na vasim ramenima,, Dogod je na WC solji-ili nosi- tiho mu govirite:Hajde piski,lepo moje,-sacekajte..Mozda ce prva-dva puta dete biti iznenadjeno ovim postupkom..SVE JE TO INDIVIDUALNO KOD DECE..ako vam dete piski na nosu,stavite njegovu nosu pored kreveta gde dete spava,necete uspavano dete morati voditi do Wc-a.Vodite racuna da dete koje uspavano vodite u kupatilo ne hoda bosim nogama po plocicama koje su hladne-Mozete poneti uspavano dete u kupatilo u narucju,pa ga raskomotiti i staviti na WC solju..Ne znam sta bih vam kazala..jedino da pokusate..Moguce da ce mozda sneno dete malo da se buni,ili protivi,SAMO NEMOJTE VIKATI NA DETE..Kazem probajte..Probajte posle 18 sati da ne dajete tecnosti mnogo detetu.(MOzda vam pije pred spavanje mleko,dajte mu!!)NE MOJTE DETETU u toku noci davati-kad legne da spava-bilo kakvu tecnost..caj,mleko,vodu..Kupite zastitnu gumu za decu,postavite ispod decijeg donjeg carsava,da vam se mokraca ne uvuce u dusek kreveta.Pozdrav!SVE NAJBOLJE!!
Rouzi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 09, 2012 4:08 pm

Post od Rouzi »

Npr:Ako vam se dete obicno nocu upiski oko 1 sat ujutro,VI NAVIJETE SAT U 12,45.Pre nego sto hocete dete izvaditi iz kreveta,pogledajte da li se vec upiskilo,ako jeste,nemojte ga dirati.,presvlaciti.Ako je dete suvo,onda ga stavljajte na nosu,ili ga odnesite u kupatilo,pa ga stavitena WC solju.Toliko.
slavicca78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2012 3:01 pm

Post od slavicca78 »

Ja sam majka deteta koje se nedavno izlecilo od nocnog mokrenja, a inace sam zdravstveni radnik. Za pomoc mozete da se obratite prof. Aneti Lakic, prof. Miodragu Stosljevicu ili prof. Mirjani Kostic. Sve su to nasi vrhunski strucnjaci i necete pogresiti koga god potrazite. Inace meni su rekli da se nocno mokrenje ne leci do 5. god tako da nema potrebe za brigom.
pozdrav.
bob88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2012 5:33 pm

Post od bob88 »

Pozdrav svima,
ja sam imao dugo nocno mokrenje, sve do 18. godine, tako da sam obisao gotovo sve strucnjake po Srbiji, a i sire, dok se nisam izlecio. Kao i slavicca78, imam samo reci hvale za ova tri strucnjaka, sa tim da prof. Kostic i prof. Lakic mokrenje lece lekom koji se zove minirin, a prof. Stosljevic vezbama, ishranom i relaksacijom, bez lekova. Ostalih dvadesetak lekara i drugih strucnjaka kod kojih sam bio ne preporucujem, jer samo vam uzmu pare i vreme, i sto je najgore, ubiju vam nadu u izlecenje. Moram napomenuti da sam ja redak slucaj, jer kako sam video po raznim ambulantama, nocno mokrenje svakako prodje do 15. god zivota, tako da nema potrebe za nekom velikom brigom.
Nadam se da sam nekom pomogao sa svojim iskustvom :)
Odgovori