nesto kao herpes , groznica

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

nesto kao herpes , groznica

Post od misty »

Mom sinu je pre izvesnog vremena izasao herpes na usni ( groznica), malo je kijao i zapusavao mu se nos, isli smo kod lekara i nije dobio nista samo Marisol kapi za nos i fitosrpt kids da sisa. Za taj mali herpes nam nista nije rekla a ja sam joj skrenula paznju, medjutim, ta groznica ne prolazi. Da stvar bude gora sada mu je i na bradi izaslo nesto slicno onom herpesu na ustima, ne znam sta da radim, ovako nije bolestan samo malo smrcka. Ne bih da ga vodim kod lekara tamo u dispanzeru je haos od bolesne dece, pa da se jos vise ne razboli. Sta da radim sa herpesom, cime da ga mazem, nikada do sada ga nije imao, a ni ja ne patim od toga. Pomoc
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Re: nesto kao herpes , groznica

Post od dolce-vita »

Pa, je li moze cinkova pasta za tako malo dete, pitajte u apoteci.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

S obzirom da je malo dete u pitanju ne znam dal ima cega da se to maze. To i onako prolazi samo od sebe. Odrasli mogu da koriste Aciklovir mast....
misty
Aktivan član
Aktivan član

Post od misty »

pitala sam ponovo doktoricu, rekla mi je da moze i on Aciklovir mast, da mu mazem jednom na dan , najbolje uvece i da je dobro sto mu je izbio taj herpes, samo ne znam zasto je to dobro
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Ja koliko se razumem u medicinu, a ne razumem se bas nesto mnogo :D Ali, mislim da sam citala da je bolje da virus koji je imao u organizmu izbio na povrsinu, nije se zadrzao.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ja imam herpes (koji doduse ne izlazi na ustima nego ispod pazuha) i meni je receno da on znaci da je neki proces u organizmu i da je dobro kada izbije jer moze da se desi i da izadje unutra na nekom organu.
To je objasnjenje te recenice da je dobro sto je izasao.
misty
Aktivan član
Aktivan član

Post od misty »

hvala na razjasnjenju
Odgovori