Drage mame,
evo presla sam citav forum i nisam nasla odgovore na svoja pitanja, pa zato otvaram novu temu.
Naime, ja sam srecna mama jednog decaka od 2.5 meseca. To mi je prva beba i moram da priznam da se dobro snalazim(kako sam skromna

). Ali.....imamo mali problem, poslednjih 15 dana, Lazar je mnogo nervozan pred spavanje. Inace, samo ga dojim, od pocetka sam ga dojila na zahtev, i to je uvek bilo na 3 sata. On je sam napravio raspored posle mesec dana, i ima svoj red. U toku dana je super raspolozen, ima jedno veliko popodnevno spavanje od 3 sata, pre podne vise kunja, a period pred spavanje je uglavnom budan i igra se. Kupanje je oko 7, 8, i tu nastaje problem..... Nakon kupanja krene da sisa, nasisa se (tada jako halapljivo) i onda pocne da place. ne, nisu grcici sa tim smo zavrsili posle neke 7. nedelje i znam da ih prepoznam.Ne place kao da ga nesto boli, vec nervozno place. Plac prestaje kada ga podignem, i onda on gleda okolo, oci ogromne, kao da mu se ne spava. a krenem da ga spustim u krevetac ili da jos jede (posto uglavnom jako kratko sisa tada) on posne da place. I tako ga ja nosim, on gleda okolo ili pocne da place pa ga smirujem, sve dok se ne umori. Inace, ne uspavljuje se na rukama, vec sam zaspi. Tako je od pocetka. pokusala sam da ga uspavam, medjutim, cim ga stavim u lezeci polozaj, pocne da place, samo hoce da ga uspravno drzim.
Inace, jako kratko vremenski sisa, nekih 15 minuta ukupno,nekad nakrpimo 20 minuta, ali dobro napreduje. do sada je dobio 2.6 kila, cak nam je pedijatar rekla da je to i previse.
Probala sam da ga kupam malo ranije, ali i tada je nervozan i plus se ne nasisa dovoljno jer nije gladan pa spava krace(probudi se za nekih 5 sati) a inace sastavi 7-8 sati nocu.
U toku dana i nocni podoj su nam pesma. Mirno, fino opusteno......bez ikakve nervoze.
Pa sam htela da vas zamolim za neki savet. ne znam da li negde gresim, da li nesto radim kako ne treba, ili je to jednostavno tako pa hoce da mi naplati sto je miran i dobar u toku dana i sto spava nocu
Znam da nije veliki problem, ni ja ga ne dozivljavam tragicno, ali bi mi neki savet ako je neko imao slicna iskustva bio jako koristan!
Hvala unapred!