Nervoza pred spavanje ili nesto drugo? Molim za savet...

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Srecna mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 10:16 am

Nervoza pred spavanje ili nesto drugo? Molim za savet...

Post od Srecna mama »

Drage mame,
evo presla sam citav forum i nisam nasla odgovore na svoja pitanja, pa zato otvaram novu temu.
Naime, ja sam srecna mama jednog decaka od 2.5 meseca. To mi je prva beba i moram da priznam da se dobro snalazim(kako sam skromna :lol: ). Ali.....imamo mali problem, poslednjih 15 dana, Lazar je mnogo nervozan pred spavanje. Inace, samo ga dojim, od pocetka sam ga dojila na zahtev, i to je uvek bilo na 3 sata. On je sam napravio raspored posle mesec dana, i ima svoj red. U toku dana je super raspolozen, ima jedno veliko popodnevno spavanje od 3 sata, pre podne vise kunja, a period pred spavanje je uglavnom budan i igra se. Kupanje je oko 7, 8, i tu nastaje problem..... Nakon kupanja krene da sisa, nasisa se (tada jako halapljivo) i onda pocne da place. ne, nisu grcici sa tim smo zavrsili posle neke 7. nedelje i znam da ih prepoznam.Ne place kao da ga nesto boli, vec nervozno place. Plac prestaje kada ga podignem, i onda on gleda okolo, oci ogromne, kao da mu se ne spava. a krenem da ga spustim u krevetac ili da jos jede (posto uglavnom jako kratko sisa tada) on posne da place. I tako ga ja nosim, on gleda okolo ili pocne da place pa ga smirujem, sve dok se ne umori. Inace, ne uspavljuje se na rukama, vec sam zaspi. Tako je od pocetka. pokusala sam da ga uspavam, medjutim, cim ga stavim u lezeci polozaj, pocne da place, samo hoce da ga uspravno drzim.
Inace, jako kratko vremenski sisa, nekih 15 minuta ukupno,nekad nakrpimo 20 minuta, ali dobro napreduje. do sada je dobio 2.6 kila, cak nam je pedijatar rekla da je to i previse.
Probala sam da ga kupam malo ranije, ali i tada je nervozan i plus se ne nasisa dovoljno jer nije gladan pa spava krace(probudi se za nekih 5 sati) a inace sastavi 7-8 sati nocu.
U toku dana i nocni podoj su nam pesma. Mirno, fino opusteno......bez ikakve nervoze.
Pa sam htela da vas zamolim za neki savet. ne znam da li negde gresim, da li nesto radim kako ne treba, ili je to jednostavno tako pa hoce da mi naplati sto je miran i dobar u toku dana i sto spava nocu :lol: :lol:
Znam da nije veliki problem, ni ja ga ne dozivljavam tragicno, ali bi mi neki savet ako je neko imao slicna iskustva bio jako koristan!
Hvala unapred!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: Nervoza pred spavanje ili nesto drugo? Molim za savet...

Post od isidora »

Nekad deca ne podnose lezeci polozaj ako imaju upalu usiju. Moze sve da bude naoko ok, ali u lezecem polozaju upaljene usi vise bole.

Napravite test: pritisnite prstom relativno jako na mekani deo ispred uveta deteta. Ako ga boli, mora da reaguje: da vrisne, da se zaplace. Ako ne reaguje, onda nisu usi.

Onda samo isprobava i pokusava da stvori neki svoj ritam.

Sve najbolje.
Srecna mama
Novi član
Novi član

Post od Srecna mama »

Probala sam. To radim svako vece, jer sam u pocetku mislila da ga nesto boli. Medjutim, kada mi se sinoc u sred tog placa nasmejao i poceo da guce i da se igra....shvatila sam da je to klasicna nervoza. I primetila sam....sto mi vecu frku napravi pre nego sto zaspi, to duze spava. Eto, sinoc je zaspao oko 8, pola 9 a probudio se u 5h ujutru prvi put. Ocigledno je resio da menja, da izbaci nocni obrok pa je to mozda uzrok nervoze.
Hvala u svakom slucaju!
Queen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 13, 2007 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Queen »

Mozda mu se ne spava tako rano ;)
Srecna mama
Novi član
Novi član

Post od Srecna mama »

Queen, to je! :lol:
Evo vec par dana ga kupamo oko 8, do 9 je u krevetu, miran, spava kao beba :lol:
Neiskustvo, sta cu :oops: ......
Hvala!
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

mi smo imali razne periode spavanja a bogami imamo ih i sada a mi smo dveipo godine
Queen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 13, 2007 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Queen »

Srecna mama napisao:Queen, to je! :lol:
Evo vec par dana ga kupamo oko 8, do 9 je u krevetu, miran, spava kao beba :lol:
Neiskustvo, sta cu :oops: ......
Hvala!

Niko se nije naucen rodio :wink:
Forum i sluzi da se razmene iskustva i misljenja :wink:
Odgovori