neredovna stolica

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Pcelica mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 13, 2009 4:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

USPELI SMO

Post od Pcelica mama »

Hvala svima koji su pokusali da mi pomognu!Ja sam samo bila nestrpljiva!Doktor je pomogao mom detetu!Ona konacno kaki redovno<bezbolno i svakodnevno!LAKTULOZA!!!!!!To nam je olaksalo muke koje ne bih volela da cujem da je iko prozivljavao!Nakon 10.dana<koliko je vec koristimo<konacno smo resili problem stolice s kojim se borimo vec 5.meseci.Neopisivo sam srecna i do Boga zahvalna Univerzitetskom profesoru Dr.Vojislavu Perisicu iz Tirsove,specijalisti pedijatrijske gastroenterologije,koji je,samo nakon prvog pregleda dao spasonosni lek.Laktuloza nije bezopasna i molim vas da je ne dajete bez dogovora sa lekarom.Pogotovu ne bebama!NEMA EFEKTNIJE TERAPIJE OD OVE!!!!Verujte mi SVE SAM DAVALA!!!Svima sam veoma zahvalna na savetima i imate zagrljaj od jedne srecne mame!!!I ukakane bebe! :D :P
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re neredovna stolica

Post od dolce-vita »

:D
anja&luka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 5:22 pm

neredovna stolica

Post od anja&luka »

Imam bebicu od 35 dana. nisam imala dovoljno mleka i on je stalno bio gladan pa smo poceli da ga prehranjujemo bebelakom. Onda je odbio da sisa i tada su poceli problemi. Jaki grcevi i nije mogao da kaki. Po savetu pedijatra smo uzeli novalak formulu bas za te probleme medjutim on je poceo da povraca posle svakog obroka i nije hteo da spava skoro uopste. Onda smo uzeli APTAMIL COMFORT 1. Lepo spava,ne povraca ali i dalje ima problem da se iskaki. Stenje stalno i pokusava al nista. davali smo mu i zasladjenu kamilicu,i stiskali nogice uz stomace ali on nista ne kaki. Jede na svekih 2 sata po 120ml,a nista ne izbacuje.A kad kaki to je mrvica i uglavnom je redje i zelenkasto.Mislim da to nije u redu. Koliko dugo sme da ne kaki pa da se zabrinemo? Koliko treba vremena od pocetka koriscenja mleka da se pokaze promena? dal postoji jos nesto sto bi moglo da mu pomogne? POMOZITE MOLIM VAS! :cry:
anja&luka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 5:22 pm

neredovna stolica

Post od anja&luka »

Imam bebicu od 35 dana. nisam imala dovoljno mleka i on je stalno bio gladan pa smo poceli da ga prehranjujemo bebelakom. Onda je odbio da sisa i tada su poceli problemi. Jaki grcevi i nije mogao da kaki. Po savetu pedijatra smo uzeli novalak formulu bas za te probleme medjutim on je poceo da povraca posle svakog obroka i nije hteo da spava skoro uopste. Onda smo uzeli APTAMIL COMFORT 1. Lepo spava,ne povraca ali i dalje ima problem da se iskaki. Stenje stalno i pokusava al nista. davali smo mu i zasladjenu kamilicu,i stiskali nogice uz stomace ali on nista ne kaki. Jede na svekih 2 sata po 120ml,a nista ne izbacuje.A kad kaki to je mrvica i uglavnom je redje i zelenkasto.Mislim da to nije u redu. Koliko dugo sme da ne kaki pa da se zabrinemo? Koliko treba vremena od pocetka koriscenja mleka da se pokaze promena? dal postoji jos nesto sto bi moglo da mu pomogne? POMOZITE MOLIM VAS! :cry:
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re neredovna stolica

Post od dolce-vita »

Ja mislim da se za bebu tog uzrasta tolerise i do 7 dana, buduci da je na adapt.formuli.Mozete mu dati zasecerenu kamilicu, to sam ja davala mom bebcu i pomoglo je.Medjutim, kada kaki, onda ne treba vise davati.Kada se prvi put iskaki.
Odgovori