Ništa slikovitije od ovoga, a?
Ma, ne znam. Moj je bio (i još ima dva obroka) na adaptiranom mleku i dešavalo se da preskoči i po 4 dana. Naravno da sam ja većinu vremena s njim provodila radeći mu vežbice, masirajući tibicu bar tri puta dnevno... Ma, svašta smo isprobavali. Ne znam za veću kuku od ovoga, ludela sam. Jedan period smo bili redovni jedanput dnevno, no i sada se dešava da preskoči dan. Što mi se učini strašnim, ali je mnogo bolje i lakeš podnošljivo od ona nekadašnja 4 dana.
Elem, sok od suvih šljiva i kašica od njih zna da pomogne. Neka to bude redovan dodatak ishrani. Verovatno ima neku voćnu kašicu (ako nema, onda samo sokić ili sirup), pa nek bude takva.
Ukoliko misliš da je to reakcija baš na kašicu - izbaci na neko vreme kašice. Još je mali i tvoje mleko mu je još uvek dovoljno

Za klopu će biti dana.
PS: i ne daj se nagovoriti na bilo kakve metode toplomera, sapuna i sličnih mehaničkih neprirodnih pomagala. On to prosto mora da nauči. Znam da zvuči šašavo, ali sve se uči. Ako bude neophodno pedijatar će ti preporučiti klizmice ili čepiće prilagođene bebinom uzrastu.
Možda mu pomogne budeš li ga npr. držala u čučećem položaju iznad wc šolje (mi to mesecima tako radimo, jer mu je mnogo lakše i manje se muči, a i potpuno isprazni). Vidi kad obično kaki, pa pokušaj u to vreme. Ako uspe uspe, ako ne, drugi put, možda mu jednostavno ne treba.