nemamo ni jedan zubic

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jovancici
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 23, 2006 10:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nemamo ni jedan zubic

Post od jovancici »

moj sincic ima 13 meseci i nema jos ni jedan zubic.bali i naduveni su mu desni,ali zubici nikako da izbiju.dali je to normalno,i kako mu pomoci oko ovog problema?
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

Ne brinite nista...Moj sin je u tom uzastu dobio prvi zubic,u stvari za 24 h su mu izbila cetiri!!!Posle je opet bila pauza pa opet "serija" zubica,tako da danas sa dvadeset meseci ima 14!!!!(A bila sam sigurna da ce i u skolu krenuti bez zubica,ha,ha....)Sto se pomoci tice nije nam pomagalo nista osim malo Paracetamola kada je situacija nepodnosljiva....To je to...Pozdrav.SVE NAJBOLJE
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
selt
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am

Post od selt »

Ne sekirajte se, kod svakog deteta je drugacija situacija. Mojoj cerkici je, kao po pravilu, prvi nikao sa 6 meseci, ali evo vidim moje kumce ima 8 i jos uvek nema niti jedan.
Mozda ne bi bilo lose da se posavetujete sa stomatologom u okviru savetovalista, mozda moze nesto da Vam preporuci da mu se ublaze muke, ne znam da li pomaze onaj gel sto se prodaje po apotekama?
Mrvoš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 30, 2007 8:33 pm

Post od Mrvoš »

Ne uzbuđujte se oko toga,svako dete je individua za sebe. Mojoj sestri od strica je prvi zub nikao u sedamnaestom mesecu života i sada sa 38
godina i dve trudnoće iza sebe ima sve zdrave zube.
Pozdrav.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Kao što su svi i rekli, sve je neizvesno, nekome ranije, nekome kasnije.
Mojoj ćerkici su izašle donje jedinice sa nepunih 5 meseci i sada sa nepunih 21 mesec ima 16 zuba.
Problem će možda biti samo u tome što će njemu odjednom da krene više zuba, pa možda i temperaturica ali ništa od toga nije za brigu, samo treba da se izdrži taj period.
Odgovori