Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ja imam nekog ko pobija tu tvrdnju: Devojcicu od 23 meseca. Dnevno popije oko 500 ml mleka - pred dnevnu dremku 200-250 ml čokoladnog mleka (shhh... varam je, mešam joj sa običnom kravicom), pred spavanje 210-240 ml Bebelaca. Količina mleka zavisi od toga šta je jela za prethodni obrok i da li je u međuvremenu nešto grickala.isidora napisao:Ja isto znam da mleko "zauzima mesto" drugoj hrani, a da nema bas neku vrednost u tom uzrastu...
Dete ima normalnu duzinu za svoj uzrast(oko 25cm dete treba da poraste u prvoj godini),malo je laksi,logicno ako slabije jede,ali ni to nije strasno,ne mogu svi da budu debelidolce-vita napisao:Dugacak je 78.Rodjen je sa 52.Hranim ga iskjucivo prirodnom hranom, a to podrazumeva svakodnevno pravljenje povrca i skoro svaki dan meso, piletina, curetina, junetina.Takodje, pravim mu kasice od voca, banane, breskve, jabuke.Uz sve to popije i oko 500 ml dnevno.Dr nam je skrenula paznju da je to mnogo mleka i da ako jede, a jede, sir, pavlaku da ne treba toliko mleka .Medjutim, ne zelim da mu smanjim mleko, jer i on sam trazi.Ne znam sta da vam kazem, on jede kolicinski maloNece jednostavno vise, nije zainteresovan, pojede nekoliko malih kasicica i to je sve.
Ujutro jede palentu, ili makarone sa sirom i jajima, frutolino, jeo je i milupu.Bas se trudim da mu udovoljim i da mu kupujem sve kvalitetno i dobro, ali on nece.Cak sam mu i pikovit uvela.
Studenica napisao:Dete ima normalnu duzinu za svoj uzrast(oko 25cm dete treba da poraste u prvoj godini),malo je laksi,logicno ako slabije jede,ali ni to nije strasno,ne mogu svi da budu debelidolce-vita napisao:Dugacak je 78.Rodjen je sa 52.Hranim ga iskjucivo prirodnom hranom, a to podrazumeva svakodnevno pravljenje povrca i skoro svaki dan meso, piletina, curetina, junetina.Takodje, pravim mu kasice od voca, banane, breskve, jabuke.Uz sve to popije i oko 500 ml dnevno.Dr nam je skrenula paznju da je to mnogo mleka i da ako jede, a jede, sir, pavlaku da ne treba toliko mleka .Medjutim, ne zelim da mu smanjim mleko, jer i on sam trazi.Ne znam sta da vam kazem, on jede kolicinski maloNece jednostavno vise, nije zainteresovan, pojede nekoliko malih kasicica i to je sve.
Ujutro jede palentu, ili makarone sa sirom i jajima, frutolino, jeo je i milupu.Bas se trudim da mu udovoljim i da mu kupujem sve kvalitetno i dobro, ali on nece.Cak sam mu i pikovit uvela.
,probajte da mu malo smanjite mleko(postepeno) jer nema vise neke svrhe ako vec jede spremanu hranu,i da mu date neku malo kaloricniju hranu.Mada ako je dete dosta aktivno samim tim vise i sagoreva hranjive materije.Sce u svemu ne vidim razlog za
![]()
![]()
pozz
dolce-vita napisao:Studenica napisao:Dete ima normalnu duzinu za svoj uzrast(oko 25cm dete treba da poraste u prvoj godini),malo je laksi,logicno ako slabije jede,ali ni to nije strasno,ne mogu svi da budu debelidolce-vita napisao:Dugacak je 78.Rodjen je sa 52.Hranim ga iskjucivo prirodnom hranom, a to podrazumeva svakodnevno pravljenje povrca i skoro svaki dan meso, piletina, curetina, junetina.Takodje, pravim mu kasice od voca, banane, breskve, jabuke.Uz sve to popije i oko 500 ml dnevno.Dr nam je skrenula paznju da je to mnogo mleka i da ako jede, a jede, sir, pavlaku da ne treba toliko mleka .Medjutim, ne zelim da mu smanjim mleko, jer i on sam trazi.Ne znam sta da vam kazem, on jede kolicinski maloNece jednostavno vise, nije zainteresovan, pojede nekoliko malih kasicica i to je sve.
,probajte da mu malo smanjite mleko(postepeno) jer nema vise neke svrhe ako vec jede spremanu hranu,i da mu date neku malo kaloricniju hranu.Mada ako je dete dosta aktivno samim tim vise i sagoreva hranjive materije.Sce u svemu ne vidim razlog za
![]()
![]()
pozz
Hvala na odgovorima, Studenica, probacu mleko da mu nekako smanjim, posto definitivno mleko mu izgleda i ne daje prostora da nesto drugo jede.A, ja sam imala drugaciji trip, da mu krkam mleko jer slabo jede
Slazem se. Mada ima majki koje decu doje do punoletstva...Studenica napisao: Vidi ovako,majcino mleko jeste nesto najbolje sto dete moze da pojede(popije) ali to je bitno u prvih 6meseci(i ako nas po seminarima savetuju drugacije,ja ostajem pri svom misljenju da je detetu posle 6 meseci samo mleko slaba klopa i da treba postepeno ubacivati ostalu hranu),a posle godinu dana u koliko se vec uvela spremana hrana totalno nepotrebno.Tako da ako mu smanjis mleko u ishrani,stvorices prostor za nesto kaloricnije sto ce pomoci da se dete malo ugoji.
remi napisao:Ja imam nekog ko pobija tu tvrdnju: Devojcicu od 23 meseca. Dnevno popije oko 500 ml mleka - pred dnevnu dremku 200-250 ml čokoladnog mleka (shhh... varam je, mešam joj sa običnom kravicom), pred spavanje 210-240 ml Bebelaca. Količina mleka zavisi od toga šta je jela za prethodni obrok i da li je u međuvremenu nešto grickala.isidora napisao:Ja isto znam da mleko "zauzima mesto" drugoj hrani, a da nema bas neku vrednost u tom uzrastu...
DA LI POSTOJI STAROSNA GRANICA DO KOJE SME DA SE DAJE BEBELAC?
Pored toga jede čvrstu hranu, zajedno sa nama, u principu sve šta hoće i uglavnom koliko hoće, tu su i slatkiši (koje većim delom pojedemo mi odrasli, šta da se radi kada smo brži: Mada zna da zgrabi celu čokoladu od 100g i da je sama smaže dok kažeš keks, ali to je jako jako retko i uglavnom je u pitanju kinder), običan jogurt, voćni jogurt, keksolino, čokolino,... Nije debela, a nije ni mršava.
Teško da će biti debela: Potroši sve što unese na raznorazna pentranja i jurcanja - na nogama nije jedino kada spava. Nema kod nje ono držiš je u krilu a ona mirna, ne čuje se... sedi nepun minut i kreće dalje.terapeut napisao:remi napisao:Ja imam nekog ko pobija tu tvrdnju: Devojcicu od 23 meseca. Dnevno popije oko 500 ml mleka - pred dnevnu dremku 200-250 ml čokoladnog mleka (shhh... varam je, mešam joj sa običnom kravicom), pred spavanje 210-240 ml Bebelaca. Količina mleka zavisi od toga šta je jela za prethodni obrok i da li je u međuvremenu nešto grickala.isidora napisao:Ja isto znam da mleko "zauzima mesto" drugoj hrani, a da nema bas neku vrednost u tom uzrastu...
DA LI POSTOJI STAROSNA GRANICA DO KOJE SME DA SE DAJE BEBELAC?
Pored toga jede čvrstu hranu, zajedno sa nama, u principu sve šta hoće i uglavnom koliko hoće, tu su i slatkiši (koje većim delom pojedemo mi odrasli, šta da se radi kada smo brži: Mada zna da zgrabi celu čokoladu od 100g i da je sama smaže dok kažeš keks, ali to je jako jako retko i uglavnom je u pitanju kinder), običan jogurt, voćni jogurt, keksolino, čokolino,... Nije debela, a nije ni mršava.
Nije debela,ali ce biti.Dete od 23 meseca koje popije cokoladno mleko i pojede 100 gr cokolade samo,bojim se da ce u prvom razredu vec biti buckica sa ozbiljnim problemima.To sto je cokolada kinder ne umanjuje njenu kaloricnost,a poredjenja radi moja bratanica koja je istog uzrasta je pre nedelju dana probala prvi slatkis u zivotu-cokoladnu bananicu i jedva je pojela pola,sto znaci da nije naviknuta na slatkise i to je medicinski gledano veliki uspeh njenih roditelja.Pozzz
Bez obzira na cuvanje, mislim da mleko ne spada u "lako svarljivu hranu". Naprotiv.remi napisao:mleko je lako svarljiva hrana i niskokalorièno i idealno za leto, kao i ostali mleèni proizvodi (naravno, ako se adekvatno èuvaju).