Nagon povraćanja

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
majauna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 27, 2012 9:02 am

Nagon povraćanja

Post od majauna »

Poštovani,
ne želim da stvaram problem s ovim ukoliko je ovakva tema negdje otvorena, ali evo muka me natjerala da Vas pitam sljedeće: Imam kćerku 6 godine. Ima izražen osjećaj gađenja. Kada pere zubiće malo malo joj se povraća. Nekada čim uzme hranu počne joj se vraćati ili čak i povrati to što je unijela u usta. Jednom su u školi rekli kako je čim je uzela kašiku supe to i povratila ali ništa više. I da je popila čaj i normalno nastavila da jede drugo jelo. Da li je moguće da joj se ta supa zgadila? Da li se tu krije nešto više? Moram napomenuti da ona nije neuhranjeno dijete. naime ona ima 35 kg. Malo je gojazna i to joj naglašavamo i ne dozvoljavamo da jede mnogo a naveče ne smije ništa sem voća. Jedno jutro je željela kroasan. Kupila joj i ona samo zalogaj uzela i krenulo joj na povraćanje. Ali ona kaže da joj se taj kroasan nije dopao i da ga odložim u torbu. Kasnije mi saopštava da ga je pojela. Toliko sam zbunjena da ne znam šta je u pitanju? Da li je to znak nekakve bolesti ili ne? Pomozite molim Vas!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Nagon povraćanja

Post od aa_aca »

Било би добро да одете код психолога али без детета. Лако може да се деси да је узрок проблема дететов протест због нечега или неке ситуације у кући.

С обзиром да је дете веома мало, није оно криво што је гојазно. За то су одговорни родитељи. Размислите о томе док није постало касно.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Re: Nagon povraćanja

Post od Bojana2311 »

Postovana,
u nedostatku odgovora od nekog merodavnog, mogu samo da vam odgovorim kao majka, i kao neko ko se bavi decom, radom sa njima i pomalo njihovom psihom.
Ako razlog nije fizicke prirode, mozda ima nesto i u vasim recima detetu "Malo je gojazna i to joj naglašavamo".
Svakako se obratite pedijatru i psihologu, i ne zamerite mi na iskrenosti, zelim samo da pomognem.
Odgovori