Moram na posao

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Moram na posao

Post od dejan27 »

Treba mi savet!

Istice mi porodiljsko uskoro tacnije za dva meseca kako bih mogla bebu da pripremim na svoj izostanak tj da me nece biti dobar deo dana kuci.

Hvala!
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Ako je baba stalno tu i ako će ona da je čuva, neće ni da primeti.
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vanjina mama »

Ma primetiće, u svakom slučaju.
Ako će dete čuvati baka, probajte da ga (dete, ne znam pol:-)))) po malo ostavljate sa njom. Izađite, prošetajte ili jednostavno otiđite u sobu, da vas dete ne vidi (ako ste u kući). Zatim dajte da ga baka nahrani, pa i da ga uspava. Neka baka uđe u sobicu kad se dete probudi.
Pokušajte da bliske trenutke u kojima ste bili najviše vezani prebacite na baku.
Neće biti lako.
Moja ćerkica je 15 dana pred 1. rođendan krenula u vrtić i isti je bio dril. Trebalo je oko 2 meseca da se prilagodi potpuno, ali sada sa 17 meseci već zna da ostaje u vrtiću i da će neko posle doći po nju.
Mislim da će i vama biti jednako teško!
Sećam se kako sam plakala kad sam počela da ostavljam dete u vrtiću: ona plače unutra, a ja ispred!!!
Joooooj...
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re moram na posao

Post od dolce-vita »

Eto svako ima svoju muku,mi nezaposlene mame sto nemamo para, zaposlene kako ce na posao. :-? Ja sam mislila da potrazim posao kad moj malac bude imao god.dana i da ga tada dam u vrtis jer mu baka jos radi, ali onda sam rekla strpicu se barem dok ne napuni godinu i po dana.Nekako mi je zao :( Ali, mislim da je i baka servis dobar sto da ne.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

I meni je zao inace to i radim ostavljam ga kod bake i da je vidi i da ga hrani... ali mislim da ni meni bas nece biti lako.

Danas sam morala u grad da sredim par stvari i to se oduzilo pa sam na kraju bila jedno 5 sati van kuce kad sam dosla on me je cuo i poceo da cici od srece citav dan se mazimo falio je on meni a i ja njemu.

Grozno mislim da nikako se nemogu privici na ideju samo ideju da moram na posao nazad.

Uzas
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re moram na posao

Post od dolce-vita »

Meni ce dejan27 nedostajati kada ode na posoa, najvise se dopisujemo :lol: :lol: :lol:
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Cisto sumljam da se necemo dopisivati jer ce svakako trebati i onda po koji savet. A i posao zahteva od mene da budem na inetrnetu tako da cemo se cuti obavezno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

posao

Post od unka »

Mene hvata panika pri pomisli na posao. Postala sam razdrazljiva samo mi se place pri pomisli da ce dete biti dugo bez mene. Da mogu dala bi otkaz i bila stalno uz dete. Muz me ne razume nego je vrsio pritisak na mene da damo dete u jaslice sto sam ja odbila jer smo oboje otsutni devet sati i dete bi toliko bilo bez nas sto ne dolazi u obzir. Jedina je sreca sto svekrva hoce da je cuva tako da ce biti sa njom i nadam se da nece biti problema.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Hvala bogu mi imamo dve babe moju mamu i svekrvu i nemoram ga staviti u jaslice i sama pomosao na no me uzsava. Nekako mi se cini da je suvise mali da bi ga ostavila u jaslice ali s druge strane vecina nasih poznanika je to radila neznam ali mislim da cemo ipak scekati.

Sto se tice posla slazem se ni meni se neide tj kad pomislim da me nece biti kuci 8-10 sati grozno neznam kako cu preziveti prve mesece ili ti koliko cu biti koncentrisana na posao i koliko cu se puta zapitati sta radi moj sin. U sustini znam da je to i noramalna reakcija ali mi se nekako nemili. :cry:

Sto se tice mog muza on kaze da ce biti teze meni nego nasem sinu ali to bas i noje neka uteha :-? !

Razumem te!!!!!!! :(
unka
Aktivan član
Aktivan član

posao

Post od unka »

Ma kada pocnemo onda ce tek biti diskusija ovde dobro je da ima ova stranica gde cemo moci da napisemo kako se osecamo i nadam se da ce nam onda bar malo biti lakse kad to podelimo sa nekima.
Hvala! :cry:
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Ljudi uskoro je gotovo moje porodikljsko 27-og pocinjem raditi! :cry: Grozno uzasavam se toga!!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ako, i treba da se vratite na posao, pochnite sa nekim vitaminima, sledi vam stresan period, koliko god se trudili da s ene nervirate :)

Dete ce da se navikne na sve, a vi, pa vi ste odrasla osoba :)

ako vashe malo voljeno bice moze da savlada promenu mozete i vi :)

tj morate :)

Srecno na prvom danu posla posle mnogo vremena :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
unka
Aktivan član
Aktivan član

Post od unka »

Dobar savet Tamara vitamini i ovako me je spopao prolecni umor. 23 april i ja pocinjem ajoj. :cry: :cry: :cry:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Chika Toma je bio pametan chovek.

Rad je najveći lek za sve bolesti i bede koje su ikada zadesile čovečanstvo. - Tomas Karlajl

:)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Htela sam samo da dam jednu ideju...i ja bi trebala da pocnem 27. Aprila da radim,ali sam uzela ne iskorisceni odmor od prosle godine...27 dana...tako da pocinjem 4 Juna...makar malo da produzim...a bice baka servis plus zena za cuvanje...smenjivace se, posto baka ne moze ceo dan zbog godina...nije bas brza, iako ona hoce sve da uradi za mog bebca...
tako se nadamo do trece godinice, pa u vrtic...
Odgovori