porodila sam se pre tacno dve nedelje.porodjaj je trajao deset sati i bio jako naporan i za mene i za bebu,
naime beba nije odmah po rodjenju zaplakala ...prisutno tiho ekspiratorno jecanje , u prvom danu zivota tahipnoticno do 110 resp u min. L 7.2 UZ 49 % GRAN. GASNE ANALIZE U GRANICAMA REF.VREDNOSTI . posto je progutala plodovu vodu(bistra) narednog dana crp 43.8 uzeta hemokultura sterilna ( nije mi jasno sta je to)na rtg snimku pluca mrljasta i trakasta zasencenja uz uredan fizikalan nalaz na plucima (nije mi takodje jasno)crp u padu 25.9.6.8 1.5 kiseonik primenjivan prva 4 dana zivota (dva dana preko hooda kasnije difuzno) posle cega je dete dobrog opsteg stanja u krevetu. kontrolna kks glikemija up elektroliti i gasne analize u granicama ref .vrednosti . uz cnsa st post IVH gr II KONTROLA ZA MESEC DANA ...STRASNO sam zabrinuta da li ce moje dete imati u daljem zivotu neke posledice ili komplikacije zbog svega sto joj se desilo na porodjaju....
molim za pomoc pedijatra beba od 14 dana
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 11:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
molim za pomoc pedijatra beba od 14 dana
sto je mnogo mnogo je
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am
Znam da si ocekivala pedijatra kad ono ja
Mislim da nemas razloga za brigu.
Moja cerka takodje nije zaplakala na rodjenju.
Reanimirali su je vise puta i jako se tesko adaptirala .
Radjene su joj silne analize kao i skener glave,bila je u inkubatoru 4 dana .
Imala je ocenu na rodjenju 5 sto znas i sama da je jako losa ocena cak se smatra da su je vratili iz mrtvih
Da je vidis sada tri godine kasnije .Ne da nema nikakvih posledica nego je antihrist zivi.
Normalna je kao i svako drugo dete ( mozda je malo vise energicnija ali to nije posledica reanimacije sigurno
)
To je cesta situacija koju je imala tvoja beba da nekazem za ginekologe svakidasnja zato mislim da nemas razloga za brigu.

Mislim da nemas razloga za brigu.
Moja cerka takodje nije zaplakala na rodjenju.
Reanimirali su je vise puta i jako se tesko adaptirala .
Radjene su joj silne analize kao i skener glave,bila je u inkubatoru 4 dana .
Imala je ocenu na rodjenju 5 sto znas i sama da je jako losa ocena cak se smatra da su je vratili iz mrtvih

Da je vidis sada tri godine kasnije .Ne da nema nikakvih posledica nego je antihrist zivi.
Normalna je kao i svako drugo dete ( mozda je malo vise energicnija ali to nije posledica reanimacije sigurno

To je cesta situacija koju je imala tvoja beba da nekazem za ginekologe svakidasnja zato mislim da nemas razloga za brigu.

Yeckar
-
- Novi član
primetila sam i ja sobzirom da mi je snaja pedijatrijska sestra koja je i prva primila bebu u visegradskoj nakon mog porodjaja , da je ona isuvise smirena a ja panicim i to evo vec 14 dana ...........
snaja me ubedjuje da sve sto se dogodilo nece ostaviti posledice na razvoj bebe ali eto stalno mislim da to samo govori da bi me utesila i smirila .................
stalno gledam kako dise ........svaki njen pokret proucavam ........ako duze spava sto spava ........itd.......
valjda cu se vremenom smiriti i poceti istinski da uzivam u svom detetu i tom malom zivotu
snaja me ubedjuje da sve sto se dogodilo nece ostaviti posledice na razvoj bebe ali eto stalno mislim da to samo govori da bi me utesila i smirila .................

stalno gledam kako dise ........svaki njen pokret proucavam ........ako duze spava sto spava ........itd.......
valjda cu se vremenom smiriti i poceti istinski da uzivam u svom detetu i tom malom zivotu
sto je mnogo mnogo je
I moja devojcica se jako namucila na porodjaju, em je dugo trajalo em su je na kraju morali izvlaciti vakuumom jer je pupcanik bio kratak. Dobila je ocenu 6. Bila je jako izmorena i nije plakala. Takodje je radjen UZ glave, bile je u inkubatoru skoro 2 dana, a sad ce u maju 2 godine i veoma je bistro i nemirno dete. Puno prica i to jako dobro, zdrava i potpuno normalno se razvija.
Nadam se da i ova prica moze malo da Vas umiri mada znam kako se osecate. Bitno je da budete smireni, beba je mala, njen posao je sad da spava i da siki, pozabavite se time da joj obezbedite mir.
Vama i Vasoj bebici zelim sve najbolje!
Nadam se da i ova prica moze malo da Vas umiri mada znam kako se osecate. Bitno je da budete smireni, beba je mala, njen posao je sad da spava i da siki, pozabavite se time da joj obezbedite mir.
Vama i Vasoj bebici zelim sve najbolje!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am
Meni su cak vratili sa vrata porodilista kada sam krenula kuci sa bebom da obave jos neke analize na bebi.
Mozes da zamislis moj sok
Sve majke su otisle samo sam ja ostala ukupno 14 dana.
A na svako moje pitanje upuceno pedijutru odgovor je bio kratak i neprecizan
Na kraju sam danima cekala rezultate tih analiza i sve je bilo ok.
Inace koliko je mom detetu bilo tesko na mom porodjaju i koliko se mucila nikada nebi saznala da mi majka ne radi u zdravstvu i da nisam znala doktorku i babicu.
Tako da nekada veze u tim slucajevima i nisu dobrodosle jer bi otisla kuci bez brige misleci da je sve bilo uredu kao sto ce i biti .Videces.
Uzivaj u svom bebironcetu
Mozes da zamislis moj sok

Sve majke su otisle samo sam ja ostala ukupno 14 dana.
A na svako moje pitanje upuceno pedijutru odgovor je bio kratak i neprecizan

Na kraju sam danima cekala rezultate tih analiza i sve je bilo ok.

Inace koliko je mom detetu bilo tesko na mom porodjaju i koliko se mucila nikada nebi saznala da mi majka ne radi u zdravstvu i da nisam znala doktorku i babicu.
Tako da nekada veze u tim slucajevima i nisu dobrodosle jer bi otisla kuci bez brige misleci da je sve bilo uredu kao sto ce i biti .Videces.
Uzivaj u svom bebironcetu

Yeckar
-
- Novi član
za to da ponekad veze nisu dobre si skroz u pravu .naravno da nebih imala pojima o polovini stvari koje su se desile i verovatno po onoj "sto manje znas to ti je bolje"devizi sada bih mirnije spavala .ali opet da nisam znala sve te ljude doktore i sestre i da mi nisu dali da je vidim kad god pozelim mislim da bih skrenula ...........sta je tu je hvala vam svima na odgovorima ....utesile ste me dosta
hvala
hvala
sto je mnogo mnogo je