Molim za odgovor-nespusten desni testis kod decaka!?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
tasha14
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 13, 2012 1:34 pm

Molim za odgovor-nespusten desni testis kod decaka!?

Post od tasha14 »

Postavila sam pitanje i na urologiji, jos nema odgovora, mozda cu ovde imati vise srece!

Juce smo bili na sistematskom i doktor kod mog sina ( 5 godina) nije mogao da napipa desni testis. Ja sam sigurna da su oba testisa bila spustena ( doduse taj desni jeste bio manji od levog), pregledao ga je i deciji hirurg sa 10 meseci, i rekao da su oba spustena. Do sada na sistematskim to nije primeceno. Da li je moguce da se spustio a onda ponovo povukao u kanal?Kod njega vizuelno izgleda kao da su oba tu, ali kada se pipne desni fali. Doktor mi je rekao da 7 dana kontrolisem da li je tu( da li se spusta), i stvarno juce nisam uspela ni jednom da ga napipam u mosnici. Rekao je ako ne uspem da ga vidim(napipam) dace mu jednu hormonsku injekciju, da vidimo da li ce se spustiti pa ako ne uput za decijeg hirurga. Sta mislite o toj hormonskoj terapiji? Ja sam stvarno mislila da je to zavrsena prica, jer kod njega dok je bio beba je sve bilo u redu i spusteno. Sada se brinem zbog mogucih posledica po plodnost, jer ne znam koliko dugo je vec u kanalu, a znam da se te stvari resavaju do druge godine zivota.
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Re: Molim za odgovor-nespusten desni testis kod decaka!?

Post od Bojana2311 »

Postovana mama,
zao mi je sto nije odgovorio nijedan doktor, i razumem vasu brigu, jer sam i ja majka jednog malog decaka.
Zbog toga vam saljem link, da se makar malo bolje informisete. Ja sam malo bacila pogled, i mislim da je bolje da ne izlazete dete hormonskom lecenju.
Nadam se da ce vam link pomoci, dok ne odete ponovo kod lekara.

http://* REKLAMA */Retencija-tes ... ontent.htm

Zelim vam sve najbolje!
Bojana2311
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 11:14 pm

Post od Bojana2311 »

Nazalost, ne mogu ni privatno da vam ostavim link :(

Da se doktori cesce javljaju, ne bi ni bilo potrebe za "reklamom" !!!
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

N
a
p
i
s
i
t
e

o
v
a
k
o
:D
Al ipak na PP :wink:
tasha14
Novi član
Novi član

Post od tasha14 »

Draga Bojana,
hvala vam na trudu. Dobila sam jedan odgovor na urologiji, ali dr. nije mogao da mi kaze nista o hormonskoj terapiji, to je ipak u domenu pedijatra. Malo sam se i ja informisala po netu i mislim da znam koji ste link postavili...Jos jednom hvala, a i hvala Dejanu za dobru ideju.
Mi idemo u ponedeljak kod pedijatra, javicu sta se desava, cisto da roditelji koji imaju isti problem mogu da procitaju neku iskustvo. Uspela sam da napipam desni testis i on se nalazi u preponi, prilicno visoko, ne moze da se spusti povlacenjem na dole.
tasha14
Novi član
Novi član

Post od tasha14 »

Drage mame i tate,
danas sam presrecna i zelim to da podelim sa vama,a i da pomognem roditeljima koji imaju slican problem. Moj sin je 19.11.dobio hormonsku injekciju kao pokusaj lecenja i alternativa operaciji. Danas 10 dana kasnije, testis se iz prepone spustio u mosnicu !!! Bili smo na kontroli kod naseg pedijatra, danas i trebalo je da dobije jos jednu injekciju ( inace se dobijaju jedna nedeljno ali je nas dr. produzio, da bi dobio sto manju dozu) i od toga je odustao, hoce da saceka jos 2-3 nedelje, da vidi hoce li se do kraja spustiti, sada stoji visoko. Siguran je da ovo deluje i da nece biti potrebna operacija. Inace mi zivimo u Nemackoj, ne znam koliko je kod nas rasirena ova metoda pa ako neko ima slican problem moze da pita pedijatra za injekcije pre operacije. Meni znaci da mi je sin izbegao totalnu narkozu i OP. Nisam primetila nikakva negativna dejstva od injekcije, mada su moguca ali i prolazna, tipa veca aktivnost, nervoza...
Odgovori