Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Naime, imam sina od 2god i 4 mjeseca i do sada je hvala Bogu zivo i zdravo dijete ali imam problem sa njegovom ishranom slabo jede u proteklih 4,5 mjeseci nikad skoro nije gladan i on0o sto pojede nazor je iali hajd sve to nego kad mu dajem cvrscu hranu koju treba zvakati drzi zalogaj i po pola sata i uopste nije slatkohran kao nekada .
kada odem pedijatrici pregleda ga i kaze da je sve ok ali me zabrinjava zasto je izgubio apetit i koji je razlog dugog drzanja hrane u ustima , da li je to faza ili nesto drugo molim sve one koji su se sretali sa time da me posavjetuju i kazu ili ne znam vise ni sama pls help...............
Svijete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu riječ za mene: "VOLJEH"
Ja mislim da ga mrzi da jede.Čitala sam negde da detetu koje neće da jede treba davati imena hrani.Npr. Moćni rendžer za spanać pa digimom za krompirić, pa Nodi za šargarepicu ili meso, otvorite mu maštu igrajte se sa njim dok jede,smislite neku akciju priču. Nadam se da će da upali.Napišite mi da li je uspelo .Srećno
Možete i da ga ključite u proces pripremanja hrane. Neka zajedno sa vama izabere šta će se kuvati, dajte mu da uradi nešto što ne zahteva korišćenje noža, neka promeša ručak dok se kuva, malo se poigra sa namirnicama. Malo ga i zabavite dok jede (ja nisam pristalica jedenja pred TVom, ali neka pričica vezana za hranu).
Takođe ne znam da li mu se dogodila neka veća promena u životu, na primer polazak u vrtić, promena grupe, rođenje brata/sestre pa da tako reaguje. Možda možete malo da mu udovoljite i da mu usitnite što više hranu koja se teže žvaće.
U svakom slučaju faza je i proćiće.