Moje dete posto je od rodjenja bilo 'drugacije' prvo smo mislili da ima neku vrstu autizma ili ADD. U razgovoru sa pedagozima/ psihologom rekli su nam da je najverovatnije natprosecno inteligentno., ( kad napuni 4 godine bice testiran). Njemu je stalno potreban izazov i novi zadaci. Po ceo dan. Ja sam premorena. Moj muz radi pet dana nedeljno od jutra do mraka a ja se bakcem sa njim. On vec sada zna sta je to pojava gravitacije, da se planeta nasa okrece oko sunca, o Hablerovom teleskopu itd.
Kada je na igralistu ili u vrticu, pljuje i gura drugu decu. Kada ga pitam zasto to radi, on mi kaze da je ljut. Kaze da ne voli decu. Imamo zeca i zamorca i uvek moram dobro da motrim da ne pocupa ili ne ucini zivotinjicama nazao. U afektu je i mene nekoliko puta udario. Kada nam je deda bio u poseti, stalno je hteo da ga pljuje.
Molim vas za savet. Sta bi trebalo da uradim?
(Zivim u inostranstvu)
Hvala!!!
Moje dete pljuje i gura drugu decu
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 15, 2013 4:09 pm
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Moje dete pljuje i gura drugu decu
Размазили сте га. Још је покупио и превисоко мишљење о себи и ето последица.
Kakva je sada njegova ishrana?
S obzirom da si ti najviše s njim, svo učenje socijalnih veština je na tebi. Sjajno je da ga zanimaju mnogo naprednije stvari nego što je to uobičajeno za njegov uzrast, ali moraš da paziš da se ne zapostavi i socijalni aspekt. Možda u tvojoj državi postoji familylab Jaspera Jula ( http://www.family-lab.com , Jasper Juul), u njegovim knjigama ili na radionicama bi mogla da nađeš odgovore kako da postupaš. Treba ga naučiti da osećanja izražava rečima a ne udarcima (zaustaviti ga svaki put, ako je moguće kada zamahne, naravno nežno, blagim glasom...), pljuvanjem i sl. Sve to uz puno strpljenja. Tata stupa na scenu, na isti način, vikendom.
Kako se ponaša u manjoj grupi dece? Ima li nekog drugara s kojim se bolje razume (ne dolazi do pljuvanja i guranja)?
S obzirom da si ti najviše s njim, svo učenje socijalnih veština je na tebi. Sjajno je da ga zanimaju mnogo naprednije stvari nego što je to uobičajeno za njegov uzrast, ali moraš da paziš da se ne zapostavi i socijalni aspekt. Možda u tvojoj državi postoji familylab Jaspera Jula ( http://www.family-lab.com , Jasper Juul), u njegovim knjigama ili na radionicama bi mogla da nađeš odgovore kako da postupaš. Treba ga naučiti da osećanja izražava rečima a ne udarcima (zaustaviti ga svaki put, ako je moguće kada zamahne, naravno nežno, blagim glasom...), pljuvanjem i sl. Sve to uz puno strpljenja. Tata stupa na scenu, na isti način, vikendom.
Kako se ponaša u manjoj grupi dece? Ima li nekog drugara s kojim se bolje razume (ne dolazi do pljuvanja i guranja)?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 06, 2013 12:27 am
Dečiji psiholog,rana dijagnostika i psihoterapija,telefon 063/460782 Jelena,ordinacija na Dorćolu, Knez Miletina,Beograd
Razmazenost je glavni problem kod mnostva danasnje dece. Treba od malih nogu, uciti decu pravilnim stvarima. Ne mogu da verujem da dete pljuje decu a da to prethodno nije negde videlo, posebno ako je toliko pametno kao sto kazes.