Molim vas za misljenje. Vec 5 godina pratim analizu urina kod cerke ( u klicici u Tirsovoj) Ona sada ima 9.5 godina. Slucajno smo rutinskom kontrolom otkrili Er u urinu, nije nikada imala urinarnu infekciju, ne zali se na neke tegobe, izgleda kao zdravo dete (doduse vrlo osetljivo, emotivno i hiperaktivno) Radjen je UZ 3 puta, nalaz uredan, testovi na Alportov sindrom, Levenstajnov test. Svi nalazi uredni. Danas smo uradili urin i nalaz je los, molim vas za misljenje, jako sam zabrinuta. Hvala unapred.
Izgled zamućen
Boja žuta
pH (urina) 7
Specifična težina 1015
Hemoglobin +/- trag
Proteini +/- slab trag
Glukoza /
Ketoni /
Askorbinska kiselina +
Urobilinogen /
Bilirubin /
Nitriti /
Leukociti 2-4
Sveži eritrociti 2-4
Bledi eritrociti 3-5, i u grupi do 50
Smežurani eritrociti 15-20
Pločaste ćelije malo
Okrugle ćelije 1-2
Bakterije malo
Kristali /
Sluzi masa
Ostalo /
Ostalo /
Leukocitna esteraza /
Zbog mase sluzi sediment urina nedovoljno pregledan.[/b]
Mikrohematurija kod deteta
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: Mikrohematurija kod deteta
Podizem temu,molim te reci mi da li ste na kraju saznali od cega je bila mikrohematurija,kako je sad i jeste li imali neke dalje pretrage,lecenje?
Interesuje me jer mi sestric ima skoro iste simptome,ima skoro 4g i predlazu u Tirsovoj ukoliko se za 2meseca ne smanji tj prestane hematurija,da odrade biospiju bubrega,od cega smo najblaze receno premrli od brige.
Hvala,svako iskustvo bi jako puno znacilo
Interesuje me jer mi sestric ima skoro iste simptome,ima skoro 4g i predlazu u Tirsovoj ukoliko se za 2meseca ne smanji tj prestane hematurija,da odrade biospiju bubrega,od cega smo najblaze receno premrli od brige.
Hvala,svako iskustvo bi jako puno znacilo