MAST OPRANA U DEVET VODA
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Koza je najveci organ, i najveci disajni organ. Covek dise i kroz kozu. Kad se na kozu, narocito deciju, namaze mast, ona zatvori pore i spreci disanje. Kako je ono vec otezano... jel treba dalje objasnjenje zasto se ne maze mast proprana u 9 voda?
Ljudi, nemojte to da radite svojoj deci. Makar bili ponosni na uspeh koji je vasa majka postigla sa vama, primerom svekolikog savrsenstva. Ipak, nemojte. Vodite dete kod lekara. Iako mislite da oni ne znaju nista, i iako su vase babe bile nepismene, pa takve lecile biljem i mascu pola sela, a mozda i sreza, ipak, medicina se studira sest godina, pa se specijalizira jos nekoliko... toliko godina ucenja bilo bi nepotrebno ako bi sve moglo da se leci sa malo masti i sakom trave. (Ovo vas iskreno molim samo za decu. Sebe lecite kako god hocete. Vasa odgovornost.)
Ljudi, nemojte to da radite svojoj deci. Makar bili ponosni na uspeh koji je vasa majka postigla sa vama, primerom svekolikog savrsenstva. Ipak, nemojte. Vodite dete kod lekara. Iako mislite da oni ne znaju nista, i iako su vase babe bile nepismene, pa takve lecile biljem i mascu pola sela, a mozda i sreza, ipak, medicina se studira sest godina, pa se specijalizira jos nekoliko... toliko godina ucenja bilo bi nepotrebno ako bi sve moglo da se leci sa malo masti i sakom trave. (Ovo vas iskreno molim samo za decu. Sebe lecite kako god hocete. Vasa odgovornost.)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Svi lekovi potekli su od neke "trave"...a vekovi narodne medicine su mnogo vise od sest godina ucenja...ne kazem da ne treba slusati lekare,bas naprotiv samo ne podcenjujte toliko moc trava...
Sto se masti tice od nje su nekada pravljene kreme,a zatvara pore isto koliko i pavloviceva,nevenova mast,ulje kantariona i sl.
Sto se masti tice od nje su nekada pravljene kreme,a zatvara pore isto koliko i pavloviceva,nevenova mast,ulje kantariona i sl.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re mast
Mast oprana u devet voda stvara vaporizaciju, i na taj nacin utice na poboljsanja rada disjanih organa.To mi je upravo moja cerka moje komsinice rekla koja je neonatolog u Podgorici.
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re mast
Na kraju, krajeva.Nije bitno ko sta kaze, ako pomaze, onda mislim da je u redu da se koristi.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm
Cekajte, ne znam dal sam shvatila, mamazem mast opranu u 9 voda na pluca ili ispod nosica ako mi je beba prehladjena? Bili smo kod dr i ona je rekla da koristimo fizioloski rastvor i bjeli slez ali to nista ne pomaze, a moj sin je navjerovatno nervozan zbog prehlade i toga sto ne moze da dise i sto kaslje, tako da bih bila zahvalna da mi neko pojasni. Hvala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Maze se na pluca i malo u nosic(pri samom pocetku) ako postoji gusta sekrecija iz nosa i ako je kasalj produktivan.
Ako je suvi kasalj u pitanju i kad je detetu samo natecena sluznica a nema puno sekrecije mast ne daje efekte.
Znaci sluzi za izbacivanje sekreta.
Ako mazete na pluca,to uradite uvece a preko toga stavite neko platno ili jos bolje listove kupusa.
Ako je suvi kasalj u pitanju i kad je detetu samo natecena sluznica a nema puno sekrecije mast ne daje efekte.
Znaci sluzi za izbacivanje sekreta.
Ako mazete na pluca,to uradite uvece a preko toga stavite neko platno ili jos bolje listove kupusa.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.