Lišaj
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Lišaj
Moja devojčica na ruci iznad šake ima nešto što mi izgleda kao lišaj mislim da to i jeste. Čini mi se i da se malo povećao. Mazala sam ga pantenolom i jekodermom. Nema ga na ostalim mestima pa ne bih da je vodim kod lekara samo zbog toga. Da li je neka od mama imala sličan problem i kojom mašću da mažem da se povuče. Da li daktanol ili još neka medicinska koja nije prejaka? Hvala unapred!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Lišaj
Moja cera ima cesto ekceme, ali sva sreca je vecinom ne svrbe, tako da mi je dr. preporucio ako dete nema poteskoca da to ne mazem nicim. A imamo i mi neku blagu kortizonsku kremu, koja je ranije odnosila ekcem maltene preko noci, dok recimo jedan na vratu na nju uopste ne reaguje...
Dea zasto ne probas pantenol mast, nije skupa neka ti je neko posalje odavde. Doktorka je rekla da je to bitno da se ishrani koza na tom mestu gde je lisaj kod tvoje devojcice ekcem. Ako hoces mogu i ja da ti posaljem mast nije problem. Kod moje malene se povukao lisaj, a kortizonske kreme se preporucuju kad pantenol ili neka druga lekovita krema ne deluju.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Ma probali smo sve,narucila sam cak i neku kremu Romana5 koja je bas za to, ali bez kortizona.... Ima i ovde pantenola samo se zove bepanten, ali ekcemu ne pomaze....ko sto rekoh na jednom mestu ne pomaze cak ni kortizon.... ali nju to ne svrbi (sem onog jednog u kosi sto smo spominjali na onoj drugoj temi) tako da nije neki problem.