Levoruka
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
heh, evo jedna levoruka da se javi
Meni stvarno nije jasno zasto su ranije prisiljavali decu da prelaze sa leve na desnu ruku...to je bas glupo.. Mislim da sam negde citala da deca koja pisu levom rukom, da im je razvijenija desna strana mozda, a oni koji pisu desnom, njima je razcijenija leva.. Zamislite do koje zbrke dodje kad se to sve izmesa
I, da, moja mama je po prirodi levoruka, ali su je terali da pise desnom, tako da sada pise ruzno sa obe ruke..

Meni stvarno nije jasno zasto su ranije prisiljavali decu da prelaze sa leve na desnu ruku...to je bas glupo.. Mislim da sam negde citala da deca koja pisu levom rukom, da im je razvijenija desna strana mozda, a oni koji pisu desnom, njima je razcijenija leva.. Zamislite do koje zbrke dodje kad se to sve izmesa

I, da, moja mama je po prirodi levoruka, ali su je terali da pise desnom, tako da sada pise ruzno sa obe ruke..
Jedina razlika izmedju desnorukih i levorukih je da je kod prvih dominantna leva hemisfera a kod drugih desna. Dakle, svi centri koji se kod desnjaka nalaze u levoj polovini mozga kod levaka su u desnoj. Sve je potpuno normalno, prirodno i zdravo, tako da nema potrebe a nije ni pozeljno forsirati dete da pise desnom rukom, jer je to isto kao kada bi sada vi sebe pokusavali da naterate da sve radite levom. Nemoguce i uzasno tesko zar ne? 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 6:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Iksa napisao: Dakle, svi centri koji se kod desnjaka nalaze u levoj polovini mozga kod levaka su u desnoj. Sve je potpuno normalno, prirodno i zdravo...
naravno.... sve je potpuno normalno i zdravo, cak levorukima i nisu svi centri u desnoj hemisferi, analogno "levocentriranim" desnjacima.... dakle, jos je manje razlika... ako je to poredjenje uopste vazno, a ne bi trebalo da je vazno, u vezi cega se, vidim, svi slazemo