Letrox i dojenje

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Ivana1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 2:57 pm

Letrox i dojenje

Post od Ivana1982 »

Imam 26 god. U devetom sam mesecu trudnoce.Pre 8 godina sam operisala stitnu zlezdu zbog hipertireoze koju sam lecila 6 godina. Izvadjena mi je cela stitna zlezda i od tad svakodnevno pijem letrox, U trudnoci mi je vrednost tsh bio dosta povisen i pijem letrox 200 mg jednom dnevno i sa tom dozom, hormon mi je u referentnoj vrednosti. Druge lekove ne pijem. Zanima me da li pod tom terapijom mogu bez ikakve opasnosti da dojim dete po porodjaju ili je bolje da ga hranim vestackim mlekom?

Hvala unapred na odgovoru
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Ovo je baza podataka sa lekovima i njihovoj kompatibilnosti sa dojenjem (tražiš proizvod ili grupu (npr. thyroid hormone)).

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Pod "letrox" nisam našla ništa, probaj uz pomoć aktivne supstance.

U grupi "thyroid hormone" su dva leka i oba potpuno sigurna za dojenje. Ako lek piješ u trudnoći ne vidim razloga zašto bi smetao pri dojenju. Svakako proveri sa svojim lekarima (i endokrinologom i ginekologom, možda i pedijatrom). Ako iz nekog razloga taj lek ne bi bio preporučljiv uvek može da se zameni sa drugim.
Odgovori