Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Zdravo! Imam 14 godina.. Skoro sam na glavi, ispod potiljka, primetila neku kuglicu... Tvrda je, nije bolna na dodir... Ali u zadnje vreme me cesto boli glava... doktorka mi je rekla da nije nista strasno, i na tome se zavrsilo... Da nije mozda mrtva kost? Ili posledica udarca od pre nekoliko godina kad sam pala na glavu i izgubila vazduh?
Sta bi to moglo da bude? Kakve preglede bi trebala da radim?
Hvala unapred..
To imam i ja... Negde sam procitao da malo ljudi to ima, da nije opasno i da je normalno tj. prirodno. Ja bih voleo da neko ovde objasni sta je zapravo i to itd?
ja samo mogu da objasnim sta je rekla dr za mog sincica kioji je mladji, ima dve i po godine, a kada sam to primetila, imao je mozda deset meseci.Isto je bilo, nista strasno.Rekla je da mahom plave osobe imaju tako nesto i da mu je takva konstrukcija.Nisam odavno gledala da li ima ponovo, ali hvala Bogu nista nisam primetila da mu smeta, ne cese se, ne boli ga...Vodila sam ga cak i kod jos jednog dr zbog toga jer sam htela da cujem misljenje jos jednog pedijatra , dobila sam isti odgovor.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!
Nema potrebe da se zbog toga uzbuđejete... Mislim, ja nisam lekar, ali imam to od rođenja, i to je sve normalno. Znao sam kako se stručno zove, ali sam zaboravio. Ako se setim postaviću link o tome...