Kuglica ispod potiljka...

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
akicaczs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 23, 2010 1:20 am

Kuglica ispod potiljka...

Post od akicaczs »

Zdravo! Imam 14 godina.. Skoro sam na glavi, ispod potiljka, primetila neku kuglicu... Tvrda je, nije bolna na dodir... Ali u zadnje vreme me cesto boli glava... doktorka mi je rekla da nije nista strasno, i na tome se zavrsilo... Da nije mozda mrtva kost? Ili posledica udarca od pre nekoliko godina kad sam pala na glavu i izgubila vazduh?
Sta bi to moglo da bude? Kakve preglede bi trebala da radim? :(
Hvala unapred..
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 12:31 am

Re: Kuglica ispod potiljka...

Post od Usputsamtu »

To imam i ja... Negde sam procitao da malo ljudi to ima, da nije opasno i da je normalno tj. prirodno. Ja bih voleo da neko ovde objasni sta je zapravo i to itd?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

ja samo mogu da objasnim sta je rekla dr za mog sincica kioji je mladji, ima dve i po godine, a kada sam to primetila, imao je mozda deset meseci.Isto je bilo, nista strasno.Rekla je da mahom plave osobe imaju tako nesto i da mu je takva konstrukcija.Nisam odavno gledala da li ima ponovo, ali hvala Bogu nista nisam primetila da mu smeta, ne cese se, ne boli ga...Vodila sam ga cak i kod jos jednog dr zbog toga jer sam htela da cujem misljenje jos jednog pedijatra , dobila sam isti odgovor.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član

Post od Usputsamtu »

Nema potrebe da se zbog toga uzbuđejete... Mislim, ja nisam lekar, ali imam to od rođenja, i to je sve normalno. Znao sam kako se stručno zove, ali sam zaboravio. Ako se setim postaviću link o tome...
Usputsamtu
Stalni član
Stalni  član

Post od Usputsamtu »

Setio sam se, ta "kuglica" se zove occipital bun (http://en.wikipedia.org/wiki/Occipital_bun).
akicaczs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 23, 2010 1:20 am

Post od akicaczs »

Hvala puno :)
Odgovori