Htela sam da postavim jedno mozda cudnjikavo pitanje:
Naime, juce smo bili na sistematskom pregledu i vadili smo krv.
Sve je bilo u redu, medjutim on ima 5,81 eritrocita i hemoglobin 138.
To je iznad gornje granice po onim referentnim vrednostima, pa sam se zabrinula. Svuda sam trazila i pise se samo o anemiji i manjku, a nigde o visku.
Ako moze neko strucan da mi odgovori bila bih zahvalna,
nasa doktorka radi tek sledece nedelje a ja cu do tad da izludim.
Hvala unapred.
Krvna slika dvogodisnjaka
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 11:40 am
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Krvna slika dvogodisnjaka
Odakle to to da je hemoglobin iznad granice, po mom nalazu to je fantasticna krvna slika!mojedrugoja napisao:Sve je bilo u redu, medjutim on ima 5,81 eritrocita i hemoglobin 138.
Moja cerka ima hemoglobin 126 a normalne vrednosti su izmedju 115 i 165!!!
Lepo pise tako kod mene!
A ako te zanima mogu da proverim i za eritrocite samo mi kazi kako se oni pisu na nalazu, za hemoglobin sam znala jer mu je oznaka HGB ali za eritrocite ne znam.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 11:40 am
Hvala puno na odgovoru.
U medjuvremenu sam prekopala internet i nasla na raznim mestima referentne vrednosti.
Nisu svuda u broj iste, malo variraju, tako da po nekim ulazi u granice a po nekim je malo iznad.
Malo sam se smirila i pricala sa nekim jos ljudima koji su mi rekli da je to sve super.
Hvala jos jednom.
U medjuvremenu sam prekopala internet i nasla na raznim mestima referentne vrednosti.
Nisu svuda u broj iste, malo variraju, tako da po nekim ulazi u granice a po nekim je malo iznad.
Malo sam se smirila i pricala sa nekim jos ljudima koji su mi rekli da je to sve super.
Hvala jos jednom.