krv u stolici

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
mala mo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 11:05 am

krv u stolici

Post od mala mo »

Mojoj cerkici se pre par dana pojavila krv u stolici,tacnije na vrhu i bila je svetle boje.Bilo je malo krvi i na sledecoj.Dete se ne ni nasta ne zali , normalno jede aktivna je.Moze li neko da mi kaze da li su to hemoroidi ili nesto slicno, veoma sam zabrinuta!Hvala i pozdrav svima
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

Najcesce se radi o ragadama (naprsline koze koje krvare i prilicno su bolne, te dete moze biti i uznemireno) na anusu, kod ovakvih simptoma, pogotovo ako dete ima tvrdju stolicu. To mozete i sami proveriti.

Hemoroidi kod dece su zaista retki, pre u obzir mogu doci polipi na zavrsnom delu debelog creva (s obzirom da se pojavila svetla krv to je znak da ne potice iz gornjih partija creva).
mala mo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 11:05 am

Post od mala mo »

Hvala na odgovoru,bili smo kod hirurga i dali stolicu na analizu(koprokulturu),nalaz je cist ,odnosno, nema bakterija a dijagnoza je -hematohaesio in obs -
Ono sto mene interesuje je koliko ce se jos javljati krv u stolici.Lekar je prepisao portalak sirup i zakazao kontrolni pregled za mesec dana.Imam li razloga za dodatnu brigu?
Odgovori