krv u stolici
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
krv u stolici
Mojoj cerkici se pre par dana pojavila krv u stolici,tacnije na vrhu i bila je svetle boje.Bilo je malo krvi i na sledecoj.Dete se ne ni nasta ne zali , normalno jede aktivna je.Moze li neko da mi kaze da li su to hemoroidi ili nesto slicno, veoma sam zabrinuta!Hvala i pozdrav svima
Najcesce se radi o ragadama (naprsline koze koje krvare i prilicno su bolne, te dete moze biti i uznemireno) na anusu, kod ovakvih simptoma, pogotovo ako dete ima tvrdju stolicu. To mozete i sami proveriti.
Hemoroidi kod dece su zaista retki, pre u obzir mogu doci polipi na zavrsnom delu debelog creva (s obzirom da se pojavila svetla krv to je znak da ne potice iz gornjih partija creva).
Hemoroidi kod dece su zaista retki, pre u obzir mogu doci polipi na zavrsnom delu debelog creva (s obzirom da se pojavila svetla krv to je znak da ne potice iz gornjih partija creva).
Hvala na odgovoru,bili smo kod hirurga i dali stolicu na analizu(koprokulturu),nalaz je cist ,odnosno, nema bakterija a dijagnoza je -hematohaesio in obs -
Ono sto mene interesuje je koliko ce se jos javljati krv u stolici.Lekar je prepisao portalak sirup i zakazao kontrolni pregled za mesec dana.Imam li razloga za dodatnu brigu?
Ono sto mene interesuje je koliko ce se jos javljati krv u stolici.Lekar je prepisao portalak sirup i zakazao kontrolni pregled za mesec dana.Imam li razloga za dodatnu brigu?