Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: KOPRIVNJACA
PostPoslato: Pon Jun 18, 2007 10:52 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 3:02 pm
Postovi: 133
:-? Da li neko od vas ima iskustvo sa koprivnjacom,tako dosadnoj bolesti?Moja 5 godisnja cerka je ima vec 2-3 godine.Zanima me kada ce preststi,odnosno nestati skroz ova bolest?Da li je ona opasna?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 19, 2007 1:50 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am
Postovi: 90
Moja Lana je dobila koprivnjacu kao reakciju na lek CEDAX (i to posle trece doze).
Posto je bio vikend odveli smo je na institut za majku i dete gde smo dobili papir sa nacinom ishrane u slucaju koprivnjace. Pretpostavljam da taj spisak namirnica mozete dobiti u bilo kom domu zdravlja.
Koprivnjaca je nestala posle 5 dana.
Koji je razlog dobijanja koprivnjace u Vasem slucaju?

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pozzz
PostPoslato: Čet Jul 12, 2007 5:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 23, 2007 12:12 am
Postovi: 36
ja sam mama imam ceru od 5god i ona je imala koprivnjacu i uz pomoc lekova ona se izgubila skroz...i ja je isto imam jos od malena,javlja mi se s vremena na vreme,kad sam u prirodi ,kad pojedem nesto itd!E sada to moze zauvek da nestane a moze i celog zivota da se pojavljje...treba da ispitas sta je uzrocnik tome,i povucice se ,mada saznala sam da ima dve vrste,ona koja nestaje i ona koja ostaje i ako se ne leci prelazi u teze bolest kao sto je asma,sto je mene zakacilo!Kazu i da je genetski prenosljiva ,znaci ako je neko imao u porodici itd....i kazu da preko 80%se nezna sta je uzrocnik koprivnjace!Sorry ako sam te malo uplasila ovim podacima al ne brini ako na vreme sprecis bice sve ok!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jul 30, 2007 3:56 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Uzrok koprivnjace, odnosno alergija uopste, moze biti i atopijski dermatitis. Dakle, genetska predispozicija ka atopijskom dermatitu, tj. ekcemu moze biti uzrok Vaseg problema, ali ne mora. U svakom slucaju dobar dermatolog/alergolog i nadlezni pedijatar mogli bi saradnjom doci do konstruktivnog resenja za Vase dete. Naravno, neophodno je uraditi relevantne analize i slediti uputstva lekara.
Koprivnjaca u sustini nije opasna, histaminici je ''drze'' pod kontrolom, ali je svakako znak da u organizmu postoji ''netrpeljivost'' prema odredjenim namirnicima, supstancama, mikroorganizmima... Dakle, uzrok bi trebalo naci!!!

Moj stariji sincic je atopicar i krajem druge godine pocele su da nas muce ucestale koprivnjace. Ja sam bila izbezumljena od straha ali se sve lepo zavrsilo. ''Mucili'' smo se 6 meseci, isli kod alergologa, dermatologa i naseg pedijatra i na kraju zakljucili da dete ima intoleranciju na kikiriki, tacnije SMOKI koji sadrzi kikiriki. Neko vreme ga nije konzumirao, a kasnije smo eksperimentisali sa malim kolicinama i sada je sve u redu.

Pozdrav

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Okt 28, 2007 3:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 28, 2007 1:40 pm
Postovi: 1
Vec druge godine za redom, krajem oktobra, pojavljuje mi se koprivnjaca. Imam crvenilo na korenu sake, potkolenicama, ispod pazuha, iza uha, na ocnim kapcima...Prosle godine nakon pojavljivanja sam koristio >niripan< injekcije i presing tablete uz strogu dijetu desetak dana. Kasnije sam postepeno unosio u ishranu voce, povrce,meso...i proslo me je krajem marta uz povremeno pojavljivanje crvenih tackica po navedenim mestima.Preko leta nisam imao nikakve simptome da bi opet krajem oktobra imao isti osip. Zasto se javlja u odredjenom dobu godine i da li je obolenje progresivno tj. da li moze da se iskomplikuje?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: